Πρώτες επικρίσεις κατά της απεργίας πείνας του Χαζάρε

Πρώτες επικρίσεις κατά της απεργίας πείνας του Χαζάρε

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Εξακολουθεί για έβδομη ημέρα την απεργία πείνας ο Ανα Χαζάρε, ακτιβιστής κατά της διαφθοράς, προσπαθώντας έτσι να επιτύχει την ψήφιση της σχετικής νομοθεσίας και τη σύσταση επιτροπής για την αντιμετώπιση της διαφθοράς. Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις των οπαδών του το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ άρχισε να επιδεικνύει μεγαλύτερη διαλλακτικότητα και κάνει βήματα προς την έναρξη διαλόγου, χωρίς αυτό να ικανοποιήσει το «στρατόπεδο» Χαζάρε.

Και χθες ο 74χρονος ακτιβιστής παρέμεινε ξαπλωμένος στην αυτοσχέδια σκηνή του, υπό τον καυτό ήλιο του Νέου Δελχί, αλλά για πρώτη φορά δεν απηύθυνε λόγο προς τους συγκεντρωμένους οπαδούς του. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, η υγεία του είναι άριστη αλλά έχει χάσει πέντε κιλά.

Τις τελευταίες ημέρες, αξίζει να σημειωθεί, διατυπώθηκαν οι πρώτες επικρίσεις για τον αγώνα του καθώς πολλοί τον κατηγορούν ότι με τον ανορθόδοξο τρόπο του και την εμμονή του στην ψήφιση νομοθεσίας κατά της διαφθοράς έως τα τέλη του μήνα προσπαθεί να επιβάλει σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση την άποψή του. Αλλοι πιστεύουν ότι η εκστρατεία του έχει εξελιχθεί σε κίνημα κατά της κυβέρνησης. Η συγγραφέας Αρουντάτι Ρόι χαρακτηριστικά έγραφε στην εφημερίδα The Hindu ότι το νομοσχέδιο που προτείνει είναι τόσο λανθασμένο, που δεν μπορεί να το πάρει κανείς στα σοβαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times of India, τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συστρατευτεί με την εκστρατεία πάταξης της διαφθοράς την οποία ξεκίνησε. Τη μεταβολή στην κυβερνητική στάση φαίνεται να επέφερε ο Τζαϊράμ Ραμές, υπουργός και σημαίνον στέλεχος του κυβερνητικού Κόμματος του Κογκρέσου, ο οποίος στήριξε τα αιτήματα του Χαζάρε κι έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση μελετά τo ενδεχόμενο να καταθέσει προς ψήφιση νομοσχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στα κατώτερα επίπεδα της γραφειοκρατίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή