Αποχρωσεις

3' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα χάνει τους γκέι τουρίστες

Μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της βαλλόμενης από την κρίση Ελλάδας, όπως έγραψε το Bloomberg, χάνει σημαντικό μέρος του εισοδήματός της από μια κατηγορία επισκεπτών που ξοδεύει πάνω από 140 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. «Ο τουρισμός των γκέι και των λεσβιών που επί έτη πλημμύριζε τη Μύκονο και τη Λέσβο, έχει σβήσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των αγαπημένων τους προορισμών, εξαιτίας διακρίσεων που υφίσταται», όπως διαπίστωσε κέντρο μελετών του Αμστερνταμ. «Εάν η Ελλάδα επιτρέψει του γάμους των ομοφυλόφιλων, τα διεθνή ΜΜΕ θα δώσουν θετική ώθηση στη χώρα», δήλωσε ο Μάρτιν Κρίστενσεν, πρόεδρος ευρωπαϊκής οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Δεδομένης της πρόθεσής τους να ξοδεύουν ένα μεγαλύτερο ποσό από το πορτοφόλι τους για τα ταξίδια και την ψυχαγωγία τους, τότε μια στρατηγική της Ελλάδας για να προσελκύσει τους ομοφυλόφιλους θα είχε ιδιαίτερη σημασία», εκτιμά ο Μπομπ Γουίτεκ, ειδικός αμερικανικής εταιρείας συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Τα πιο ωραία ταξί

Οι ταξιδιώτες του κόσμου ψήφισαν τα ταξί του Λονδίνου ως τα καλύτερα που υπάρχουν, αν και είναι τα πλέον ακριβά… Ερευνα, που έγινε με τη συμμετοχή 5.000 ταξιδιωτών σε 23 χώρες, έδειξε ότι τα παραδοσιακά μαύρα λονδρέζικα ταξί έχουν αφήσει χιλιόμετρα πίσω τους τον πλησιέστερο αντίπαλο, δηλαδή τα κίτρινα ταξί της Νέας Υόρκης. Το Λονδίνο βγήκε πρώτο σε πέντε από τις επτά κατηγορίες που προτάθηκαν στους συμμετέχοντες. Με λίγα λόγια, τα ταξί της βρετανικής πρωτεύουσας βραβεύτηκαν ως τα πιο ασφαλή, τα πιο φιλικά, τα πιο καθαρά, αυτά με τους πιο έμπειρους οδηγούς, από άποψη χειρισμού του οχήματος όσο και γνώσεων για την πόλη. Τα ταξί του Χονγκ Κονγκ τερμάτισαν τρίτα, του Τόκιο κατέλαβαν την τέταρτη θέση και της Σιγκαπούρης την πέμπτη. Τα ταξί της Μπανκόγκ μπορεί να είναι τα πιο φθηνά, αλλά έχουν τους χειρότερους οδηγούς του κόσμου. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, της Hotels. com, εξήχθησαν επίσης τα ακόλουθα συμπεράσματα: οι Αργεντινοί δίνουν τα πιο μικρά φιλοδωρήματα και οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ είναι οι πιο γενναιόδωροι. Οι δε Ιταλοί είναι οι μόνοι που δίνουν προτεραιότητα στην καθαριότητα και όχι στην ασφάλεια.

Φυτρώνουν ξενώνες

Εως πρότινος, οι επισκέπτες της Μόσχας διαμαρτύρονταν ότι δεν είχαν πολλές επιλογές, μεταξύ ακριβών ξενοδοχείων. Τώρα υπάρχει φως στο τούνελ. Από τον περασμένο Μάιο, έχει αυξηθεί σχεδόν κατά το ένα τρίτο ο αριθμός των ξενώνων που προσφέρουν συνολικά τουλάχιστον 3.000 κρεβάτια, ενώ τα χρεώνουν γύρω στα 20 δολάρια τη νύχτα. «Βρήκα ένα σε πολύ καλή τοποθεσία και ήταν επίσης πολύ φθηνό», διαβεβαίωσε η Μεξικανή φοιτήτρια Καρολίνα Φέλτον. «Το ξενοδοχείο δεν το σηκώνει με τίποτε το πορτοφόλι μου», δήλωσε από την πλευρά του ο Βρετανός Μάικ Λόντερ, επίσης φοιτητής. Και οι δύο κοιμούνται σ’ ένα μικρό συγκρότημα κοντά στην Αρμπάτ, με κοιτώνες των 12 ατόμων. Ο Ουκρανός ιδιοκτήτης, μόλις 18 ετών, διαβεβαιώνει ότι οι δουλειές τόσο στη Μόσχα όσο και στη Σεβαστούπολη, όπου λειτουργούν άλλοι ξενώνες της οικογένειάς του, πάνε πολύ καλά, με την πληρότητα κάθε μήνα να φθάνει το 80%. Αυτή τη στιγμή η Μόσχα έχει 59 μοντέρνους ξενώνες, 14 από τους οποίους άνοιξαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Ηρωίδα εκτός οθόνης

Την Κέιτ Γουίνσλετ για την ανεκτίμητη βοήθειά της στη φωτιά που κατέστρεψε τη βίλα του στην Καραϊβική, ευχαρίστησε θερμά ο επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος βεβαίωσε ότι είναι αποφασισμένος παρά τη ζημιά να την ξαναχτίσει. «Πολλά πολλά ευχαριστώ στην Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία βοήθησε να μεταφερθεί η 90χρονη μητέρα μου σε ασφαλές μέρος», δήλωσε το αφεντικό της Virgin Group. Αστειευόμενος συμπλήρωσε ότι η ηθοποιός «αναρωτιόταν πότε θα εμφανιστεί ο σκηνοθέτης να της φωνάξει Cut!» Η Γουίνσλετ και τα παιδιά της ήταν μεταξύ των 20 φιλοξενούμενων του Μπράνσον στην εντυπωσιακή του βίλα στο ιδιωτικό του νησί, απ’ όπου αποχώρησαν όλοι τους έντρομοι για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Η βίλα έγινε στάχτη, αλλά δεν υπήρξαν θύματα. Αιτία της πυρκαγιάς ήταν το χτύπημα ενός κεραυνού στη διάρκεια τροπικής καταιγίδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή