Τριγμοί στην κυβέρνηση της Αυστραλίας

Τριγμοί στην κυβέρνηση της Αυστραλίας

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΔΝΕΪ. Το τέλος της Εργατικής κυβέρνησης μειοψηφίας της Τζούλιας Γκίλαρντ στην Αυστραλία μπορεί να σημάνει το «ροζ» σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Γκρεγκ Τόμσον, αφανή έως τώρα πολιτικό, ο οποίος φέρεται να διοργάνωσε παράνομες εξορμήσεις σε οίκους ανοχής, παρασύροντας ενδεχομένως και άλλα άτομα. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος, θα παρασύρει τώρα και την κυβέρνηση στην κατάρρευση, καθώς η παραίτησή του θα επιβάλει επαναληπτική εκλογή, πιθανότατα ολέθρια για την κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος, που στηρίζεται σε μία και μοναδική έδρα.

Τα αμαρτήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Τόμσον πηγαίνουν πίσω στο 2005, όταν ήταν γραμματέας του Συνδικάτου Υπηρεσιών Υγείας και χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της υπηρεσίας του πέντε φορές προκειμένου να πληρώσει συνοδούς οίκου ανοχής. Ο βουλευτής φέρεται να έκανε πέντε «παραγγελίες» στον οίκο ανοχής, ενώ πλήρωσε με την κάρτα ποσό ύψους 2.475 δολαρίων, περίπου εξαπλάσιο από το κανονικό, γεγονός που οδηγεί τους επικριτές του στο συμπέρασμα ότι «τουλάχιστον μία φορά ήταν στην παρέα και άλλα άτομα». Ποια άτομα ακριβώς; Ο κ. Τόμσον αρνείται να πει και επιμένει στην αθωότητά του. Ισχυρίζεται δε ότι η κάρτα του βρέθηκε σε ξένα χέρια και ότι κάποιος άλλος απήλαυσε τους καρπούς της παρανομίας. Σε δύο περιπτώσεις, ωστόσο, υπάρχει η υπογραφή του. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι δεν υφίσταται θέμα πλαστογραφίας, ο κ. Τόμσον θα είναι αδύνατον να πείσει ότι δεν διέπραξε απάτη.

Ο κίνδυνος να φυλακιστεί είναι μεγάλος, καθώς σε βάρος του υπάρχει και ένα άλλο επίσης σοβαρό στοιχείο, το γεγονός ότι έκανε αναλήψεις από την ίδια κάρτα, ποσών ύψους 100.000 δολαρίων, μέσα σε πέντε χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή