Αποχρωσεις

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρέσβης Υγείας ο Μπιλ Κλίντον

Ο Μπιλ Κλίντον, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, γνωστός ως ρέκτης της αμερικανικής παχυντικής κουζίνας, πραγματοποίησε οβιδιακή γαστρονομική μεταμόρφωση για να ασπασθεί τη χορτοφαγία και πιο συγκεκριμένα την πιο ακραία μορφή της, τον «βεγκανισμό». Ο 65χρονος πρώην πλανητάρχης, που υποβλήθηκε το 2004 σε πενταπλό bypass και σε αγγειοπλαστική και τοποθέτηση στεντ το 2010, ακολουθεί αυστηρά το νέο του διατροφικό πρόγραμμα. Πέρυσι, ο Κλίντον αποκάλυψε το μυστικό, λέγοντας ότι ακολούθησε τη δίαιτα αυτή για τον γάμο της κόρης του, Τσέλσι. Η δίαιτα των «βέγκαν» απαγορεύει την κατανάλωση κάθε ζωικού παραγώγου, όπως τα αβγά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά και το μέλι, ενώ μόλις το 1% των Αμερικανών την ακολουθεί.

Νεανικά ατοπήματα

Ενεργό μέλος του ναζιστικού κόμματος της Σουηδίας χαρακτήριζε η αστυνομία της χώρας το 1943 τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της δημοφιλούς αλυσίδας καταστημάτων Ikea, Ινγκβαρ Κάμπραντ. Ο ιδρυτής της εταιρείας, του οποίου οι ναζιστικές συμπάθειες αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1990, είχε αποδώσει τότε τη στάση του σε «εφηβική σύγχυση». Νέο βιβλίο που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στη Σουηδία, όμως, αποκαλύπτει ότι ο 17χρονος τότε Κάμπραντ ήταν μέλος του ναζιστικού κόμματος, για λογαριασμό του οποίου υπήρξε και στρατολογητής. Οι σχέσεις του Κάμπραντ με τη σουηδική Ακροδεξιά συνεχίστηκαν και στα μεταπολεμικά χρόνια. Παρ’ ότι ο Κάμπραντ απαρνήθηκε τον λυσσαλέο αντισημιτισμό του κόμματος, συνέχισε να στηρίζει τις αντιδημοκρατικές θέσεις του, ενώ βοήθησε προσωπικά πολλούς καταζητούμενους Νορβηγούς και Σουηδούς ναζί να διαφύγουν από τη Δικαιοσύνη.

Πυρίμαχα τσιγάρα

Τα πρώτα τσιγάρα κατά των πυρκαγιών θα αρχίσουν να κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες στα γαλλικά καπνοπωλεία, σύμφωνα με κανονισμό της Ε. Ε. Τα πρωτοποριακά τσιγάρα με κωδική ονομασία lip (χαμηλή ικανότητα ανάφλεξης) θα διαθέτουν νέο χαρτί με τρεις δακτυλίους ασφαλείας. Μόλις το πυρακτωμένο τμήμα φθάσει στους δακτυλίους, ο καπνός θα δέχεται λιγότερο οξυγόνο, διευκολύνοντας το σβήσιμο, εφ’ όσον ο χρήστης δεν «τραβάει» εκείνη τη στιγμή. Οι κατασκευαστές δεσμεύονται ότι η γεύση του τσιγάρου δεν θα αλλάξει στο παραμικρό. Διαφορετική άποψη εξέφρασαν χθες καπνοπώλες στο Παρίσι, που ανέφεραν τα πρώτα παράπονα από θεριακλήδες πελάτες τους, οι οποίοι επεσήμαναν ότι το τσιγάρο τους έχει διαφορετική γεύση.

Αντιποδηλατικό μένος

«Προϊόν καθυστέρησης» χαρακτήρισε χθες ο επικεφαλής περιβαλλοντικών υπηρεσιών της Πόλης του Μεξικού τις δηλώσεις δημοσιογράφου του ραδιοφώνου που κάλεσε τους ακροατές του να πατήσουν με τα αυτοκίνητά τους τους ποδηλάτες της μεξικανικής πρωτεύουσας. Η υπουργός Περιβάλλοντος της Πόλης του Μεξικού Μάρθα Ντελγκάντο είπε ότι τέτοιες εκκλήσεις σε βία αποτελούν «επίθεση κατά της ποδηλατικής κοινότητας και των πολιτών της πόλης». Ο δημοσιογράφος Ανχελ Βερδούγο είχε προχωρήσει στην έκκληση αυτή την Τρίτη, λίγη ώρα αφότου ποδηλάτης κόντεψε να συγκρουστεί με το αυτοκίνητό του, αγνοώντας τους κανόνες της κυκλοφορίας. Ο Βερδούγο είπε: «Πατήστε τους όλους! Μην τους δώσετε χρόνο να σκεφτούν, λιώστε τους!».

Κυνική αποστρατεία

Η αστυνομία του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε ότι αντικαθιστά τους γερμανικούς ποιμενικούς σκύλους που χρησιμοποιεί για την αστυνόμευση με βελγικούς ποιμενικούς -μαλινουά. Σε πρωτοσέλιδο άρθρο της αυτή την εβδομάδα, η σκανδαλοθηρική Bild είχε αναρωτηθεί εάν η απόφαση ελήφθη λόγω της βλακείας των γερμανικών ποιμενικών. Την εκτίμηση αυτή έσπευσε να διαψεύσει ο υπεύθυνος των αστυνομικών σκύλων του κρατιδίου, Γκίντερ Μπόνκε, λέγοντας: «Ενώ ο γερμανικός ποιμενικός δεν είναι σε καμία περίπτωση ηλίθιος, ορισμένες φορές δεν διαθέτει τις ικανότητες που αναζητούμε σε αστυνομικούς σκύλους». Τα ισχυρότερα μαλινουά θεωρούνται ικανότερα στην προστασία του χειριστή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή