Αποχρωσεις

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμονή Καντάφι με την Κοντολίζα

Ενα παράξενο φωτογραφικό άλμπουμ, γεμάτο με φωτογραφίες της Κοντολίζα Ράις, βρέθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail, στα πράγματα του Μουαμάρ Καντάφι. Οπως παρατήρησε η εφημερίδα, ο Καντάφι δεν είχε κρύψει ποτέ τον θαυμασμό του για την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Αλ Τζαζίρα το 2007, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η επικεφαλής της διπλωματίας της κυβέρνησης Μπους έχει αξιοσημείωτη επιρροή στον αραβικό κόσμο. «Υποστηρίζω την αγαπημένη μου μαύρη Αφρικανή», είχε δηλώσει τότε. «Τη θαυμάζω και είμαι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο γέρνει προς τα πίσω, καθώς δίνει εντολές στους Αραβες ηγέτες… Λίιιζα, Λίιιζα, Λίιιζα. Την αγαπώ πάρα πολύ, τη θαυμάζω και είμαι υπερήφανος γι’ αυτήν, διότι είναι γυναίκα μαύρη, αφρικανικής καταγωγής». Η ίδια η Ράις δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την εύρεση του άλμπουμ. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πάντως, δήλωσε ότι «δεν εκπλήσσεται γι’ αυτήν τη συμπεριφορά του Καντάφι», που είναι «παρά πολύ παράξενη και ανατριχιαστική»…

«Οχι» στη Λέιντι Γκάγκα

Την απόσυρση έξι τραγουδιών της Λέιντι Γκάγκα από τις μουσικές ιστοσελίδες της Κίνας διέταξε το κινεζικό υπουργείο Πολιτισμού. Στο πλαίσιο του μέτρου, ο επίσημος στόχος του οποίου είναι να προστατευτεί «η εθνική πολιτιστική ασφάλεια», απαγορεύτηκαν συνολικά 100 τραγούδια της Λέιντι Γκάγκα, αλλά και των Κέιτι Πέρι και Μπάκστριτ Μπόις, όπως και άλλων ποπ καλλιτεχνών. Παράλληλα, Κινέζοι συγγραφείς απηύθυναν έκκληση για τη μετάφραση μεγαλύτερου αριθμού κινεζικών βιβλίων, προκειμένου να αναβαθμιστεί η θέση της χώρας τους στην παγκόσμια λογοτεχνία. Η έκκληση διατυπώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την προώθηση του κινεζικού βραβείου λογοτεχνίας Μάο Ντουν.

Τυφλό μπαλέτο

Με το βλέμμα χαμένο, οι μπαλαρίνες κρατούν την μπάρα καθώς ελίσσονται στα πλιέ και στις στροφές, ενώ η δασκάλα τους τις διορθώνει με ένα απαλό άγγιγμα. Το έργο της Φερνάντα Μπιαντσίνι, που διευθύνει μια μοναδική στο είδος της σχολή μπαλέτου του Σάο Πάολο, είναι ιδιαίτερα σκληρό. Προσπαθεί να συνδυάσει την αρμονία και την πειθαρχία μεταξύ των μαθητριών της, μόνο που σε αυτήν την τάξη υπάρχει μια μεγάλη δυσκολία: όλες οι μπαλαρίνες είναι τυφλές. «Προσπαθούμε να συνδέσουμε κάθε βήμα με κάτι χειροπιαστό», δήλωσε η Μπιαντσίνι, η οποία ζητεί από τις χορεύτριες να φανταστούν κινήσεις, όπως να αγκαλιάσουν ένα δένδρο, και χρησιμοποιεί φύλλα φοίνικα για να διδάξει τις κινήσεις των μπράτσων και των χεριών. Ο σύλλογος Φερνάντα Μπιαντσίνι, το μόνο βραζιλιάνικο μπαλέτο για τυφλούς, λειτουργεί χάρη σε δωρεές και πωλήσεις λαχνών. «Το κοινό θέλει όλο και πιο πρωτότυπα θεάματα. Και το ξέρουμε ότι τους αρέσουμε», δήλωσε η Γκίζα Περέιρα, 25 ετών, η οποία τυφλώθηκε σε ηλικία εννέα ετών και προπονείται έξι ώρες την ημέρα.

Δεν μπήκε στον κόπο

Στη φυλακή οδηγήθηκε για έναν χρόνο μια αξιωματικός της βρετανικής αστυνομίας, η οποία απέφυγε να συλλάβει έναν καταζητούμενο ληστή, επειδή, όπως δήλωσε η ίδια, «δεν ήθελε να μπει στον κόπο». Η Μισέλ Σέλμπι αρχικά προχώρησε στην κατάσχεση των εργαλείων του ληστή, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι κάνει επισκευές στην είσοδο ενός κινεζικού εστιατορίου στο Ντουμπάρτονσαϊρ της Σκωτίας, τις πρώτες πρωινές ώρες. Η απόπειρα της ληστείας έγινε στα τέλη του Ιουλίου. Παρότι είχε καταδικαστεί άλλες έξι φορές στο παρελθόν, η κ. Σέλμπι δεν συνέλαβε τον άνδρα. Του δήλωσε ότι γνώριζε πως προσπαθεί να κάνει διάρρηξη και ότι θα τον είχε συλλάβει εάν δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει… Στο δικαστήριο, η αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για διάρρηξη και στη συνέχεια καταδικάστηκε για απόπειρα παραπλάνησης των Αρχών.

Αγωνιώδης αποστολή

Το ελικόπτερο του πρίγκιπα Γουίλιαμ ανέσυρε έναν ψαρά από τη θάλασσα, σε μια δραματική απόπειρα διάσωσης, όπως αποκαλύφθηκε χθες. Ο Γουίλιαμ, συγκυβερνήτης ενός Sea King, και η 22η Μοίρα Ελικοπτέρων εκλήθησαν σε βοήθεια την Τετάρτη κοντά στο Χόλιχεντ στις ακτές της βόρειας Ουαλλίας. Το πλήρωμα ειδοποιήθηκε ότι ένας άνδρας είχε πέσει στο νερό από γκρεμό ενώ ένας φίλος του ψαράς πήδηξε και αυτός να τον σώσει. Το ελικόπτερο πλησίασε στην επιφάνεια της θάλασσας, εν μέσω κακοκαιρίας. Η αγωνιώδης αναζήτηση οδήγησε στον εντοπισμό ενός άνδρα, 22 ετών, σε αρκετά μεγάλο βάθος, ο οποίος ανασύρθηκε και οδηγήθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι έρευνες για τον δεύτερο άνδρα δεν καρποφόρησαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή