Για ιδιώτες και επαγγελματίες

Για ιδιώτες και επαγγελματίες

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρία νέα μοντέλα προβολέων κυκλοφόρησε πρόσφατα η Viewsonic, ενισχύοντας έτσι την γκάμα από βιντεοπροτζέκτορες που διαθέτει ήδη στην αγορά. Ανάμεσά τους και τον PJD5523w, ένα βιντεοπροτζέκτορα που προορίζεται τόσο για οικιακή χρήση όσο και για επαγγελματίες που χρειάζονται μία συσκευή για την προβολή παρουσιάσεων ακόμη και στα γραφεία των πελατών τους. Κι αυτό γιατί ο PJD5523w έχει εξαιρετικά συμπαγές σχήμα (το πάχος του είναι μόλις 8 εκατοστά) και είναι αρκετά ελαφρύς (2,5 κιλά) ώστε να μεταφέρεται εύκολα. Αλλά και επειδή αποδίδει φωτεινότητα 2.700 ANSI lumen, ώστε να αποδίδει ευδιάκριτη εικόνα ακόμη και σε περιβάλλοντα με έντονο εσωτερικό φωτισμό.

Ο PJD5523w αξιοποιεί την τελευταία γενιά της τεχνολογίας επεξεργασίας φωτισμού DLP (Digital Light Processing) για να διασφαλίζει εξαιρετική ποιότητα προβολής και να αναπαράγει ζωηρά χρώματα. Παράλληλα, μειώνει τις οπτικές παραμορφώσεις («ουράνιο τόξο»), χάρις στη μεγάλη ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται ο δίσκος του των 6 χρωμάτων. Επίσης, μπορεί να αποδίδει ανάλυση έως και 1.280 x 800 pixel, η οποία είναι ιδανική για βίντεο 720p, με υψηλό λόγο αντίθεσης 3.000:1. Εξάλλου, εκτός από τις κλασικές υποδοχές VGA, composite και S-Video, ο προβολέας διαθέτει και μία θύρα HDMI για τη σύνδεση περιφερειακών υψηλής ευκρίνειας, όπως Blu-ray player και παιχνιδοκονσόλες οι οποίες υποστηρίζουν την αναπαραγωγή HD οπτικού υλικού.

Την ίδια ώρα, ο PJD5523w είναι «3D Ready», κάτι που σημαίνει πως υπό προϋποθέσεις μπορεί επίσης να προβάλλει τρισδιάστατες ταινίες και ντοκιμαντέρ.

Γι’ αυτόν τον σκοπό, θα πρέπει, ωστόσο, κανείς να προμηθευτεί έναν ειδικό μετατροπέα (Viewsonic VP3D1), ο οποίος πωλείται ανεξάρτητα από τον προβολέα και αναλαμβάνει την επεξεργασία του σήματος. Και βέβαια, για να απολαύσει 3D βίντεο, θα χρειαστεί «ενεργά» γυαλιά, αλλά και μία πηγή συμβατή με 3D multimedia, όπως ένα 3D Blu-ray player. Στο μεταξύ, ο προβολέας είναι εξοπλισμένος με μία θύρα mini-USB, η οποία χρησιμοποιείται για τη σύνδεση ενός ποντικιού ή κάποιου ασύρματου χειριστηρίου για την επιλογή των διαφανειών στις παρουσιάσεις – αν και η συσκευή δεν διαθέτει κανονική θύρα USB ή υποδοχή για κάρτα μνήμης, με συνέπεια τα αρχεία Power Point να μη «διαβάζονται» απευθείας από τον προβολέα. Σε αντιστάθμισμα, μειώνοντας κατά 20% τη φωτεινότητα, επεκτείνει κατά 50% τη διάρκεια ζωής της λάμπας αυξάνοντάς την έως και τις 6.000 ώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή