Το σκάνδαλο προσεγγίζει τον Κάμερον

Το σκάνδαλο προσεγγίζει τον Κάμερον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τους δημοσιογράφους της «News Of The World» του ομίλου Μέρντοχ, που συνταράσσει τους τελευταίους μήνες τη Βρετανία.

Το μαύρο σύννεφο της «διαπλοκής» προσεγγίζει για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον και το Συντηρητικό Κόμμα.

Τελευταίο «επεισόδιο» της υπόθεσης είναι οι αποκαλύψεις του BBC, σύμφωνα με τις οποίες ο Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντής της αμαρτωλής εφημερίδας εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά από τον Μέρντοχ ακόμα και κατά την περίοδο που εργαζόταν στο πλάι του Κάμερον. Ο Κόλσον παραιτήθηκε από την εφημερίδα «Νews of the World» το 2007, όταν ένας δημοσιογράφος της κι ένας ντετέκτιβ βρέθηκαν στη φυλακή επειδή υπέκλεπταν τις τηλεφωνικές συνομιλίες συμβούλων της βασιλικής οικογένειας. Επειτα από αυτό, ο Αντι Κόλσον εγκατέλειψε την εφημερίδα και έξι μήνες αργότερα, ανέλαβε τα καθήκοντα του υπεύθυνου επικοινωνίας του Ντέιβιντ Κάμερον. Παρά τη στενή συνεργασία του με τον πολιτικό, εισέπραξε από τον όμιλο Μέρντοχ εκατοντάδες χιλιάδες λίρες, ενώ διατήρησε το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας και το εταιρικό αυτοκίνητο.

Μπορεί τα επεισόδια στις αρχές Αυγούστου να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της βρετανικής κοινής γνώμης, αλλά το σκάνδαλο των υποκλοπών εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα για τη βρετανική πολιτική.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους αναλυτές, παρά την τελευταία αποκάλυψη, ο Ντέιβιντ Κάμερον δεν κινδυνεύει να χάσει την εξουσία. Η ευθυκρισία του διαρκώς δοκιμάζεται, χωρίς, ωστόσο, να απειλείται η ηγετική του θέση. Ειδικότερα ο καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ Στίβεν Φίλντινγκ επισημαίνει ότι πιθανώς ο Κάμερον να «πληρώσει» τις λάθος επιλογές του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που απασχολεί περισσότερο σήμερα τους Βρετανούς είναι κατά πόσον έχει την ικανότητα να λύσει τα προβλήματα της οικονομίας. Πολύ πιο σοβαρές φαίνεται ότι θα είναι οι συνέπειες για τον όμιλο Μέρντοχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή