Ρωσικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου

Ρωσικές εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ να ανακοινώνει πως οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Δεκεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να πατήσει γκάζι. Ανεβασμένος σε μια τρίκυκλη Harley Davidson και φορώντας τα ανάλογα ρούχα των «Χαρλεάδων» τέθηκε επικεφαλής της πομπής των «Νυχτερινών Λύκων» (λέσχη μοτοσικλετιστών) στην ετήσια συνάντησή τους στο Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας.

Απευθυνόμενος στους «Νυχτερινούς Λύκους», που είχαν συγκεντρωθεί σε ένα παροπλισμένο πολεμικό πλοίο της ΕΣΣΔ, και αφού τους αποκάλεσε «αδέλφια», υπενθύμισε πως η ιστορία του Νοβοροσίσκ στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συνδέεται άμεσα με τις μοτοσικλέτες καθώς, όπως είπε, χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση των παιδιών από τις ναζιστικές επιθέσεις. Συνεχίζοντας την αναδρομή στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τόνισε πως η ιστορική μνήμη στον αγώνα εναντίον των γερμανικών δυνάμεων λειτούργησε σαν τσιμέντο το οποίο κράτησε ενωμένο ένα λαό διαφορετικών εθνοτήτων και πιστεύω, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αδιαίρετο κράτος και να ενδυναμώσει μια ενωμένη μεγάλη Ρωσία.

Με την ομιλία του να έχει καθαρά πατριωτικό χρώμα ευχαρίστησε τα μέλη της λέσχης, γυναίκες και άνδρες, επειδή, όπως υπογράμμισε, συνδυάζουν τη διασκέδασή τους με το πατριωτικό καθήκον. Κλείνοντας την ομιλία του φώναξε: «Ζήτω η Ρωσία, ζήτω η Ουκρανία, ζήτω οι μηχανές» αποδεικνύοντας πως δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της επανένωσης της Ρωσίας με την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Της χαλαρής παρουσίας του Βλαντιμίρ Πούτιν με προεκλογικό άρωμα είχε προηγηθεί η «έκρηξή» του σε τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων. Συνομιλώντας με τον κυβερνήτη του Σαράτοφ, εκεί όπου έπρεπε από καιρό να ήταν έτοιμη κλινική μεταμοσχεύσεων καρδιάς, οργισμένος του είπε πως «ορισμένοι δεν χρειάζονται μεταμόσχευση καρδιάς, αλλά εγκεφάλου»!

Με την αντίστροφη μέτρηση των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών του Δεκεμβρίου να έχει ξεκινήσει και εν αναμονή της απόφασης του Ρώσου πρωθυπουργού για το αν θα διεκδικήσει ξανά το προεδρικό αξίωμα, δημοσκόπηση του κέντρου μελέτης κοινής γνώμης «Λεβάντα» δείχνει τη δημοτικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν να αγγίζει το 39% έναντι 28% που συγκεντρώνει η αντίστοιχη του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή