Συνελήφθη θείος του προέδρου των ΗΠΑ

Συνελήφθη θείος του προέδρου των ΗΠΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΩΝΗ. «Ουδέν σχόλιον», απήντησε χθες ο Λευκός Οίκος για τη σύλληψη του θείου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στη Μασαχουσέτη, για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο 67χρονος Ονιάνγκο Ομπάμα συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από την αστυνομία του Φρέιμινχαμ, νότια της Βοστώνης, για οδήγηση σε κατάσταση μέθης, αφού ο κ. Ομπάμα δεν σταμάτησε σε STOP και κόντεψε να χτυπήσει περιπολικό της αστυνομίας με το τζιπ του. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 67χρονος είχε 0,14% οινοπνεύματος στο αίμα του, πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο του 0,08%. Οταν ερωτήθηκε εάν θέλει να τηλεφωνήσει -όπως ορίζει ο ποινικός κώδικας στις ΗΠΑ- ο Ονιάνγκο Ομπάμα είπε: «Νομίζω ότι θα τηλεφωνήσω στον Λευκό Οίκο». Ο αστυφύλακας Βαλ Κρίσταλ αναφέρει στην έκθεση συμβάντος ότι σταμάτησε το όχημα του κ. Ομπάμα στις 7 το βράδυ στις 24 Αυγούστου, αφού παρατήρησε τον χειριστή να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς και απότομες στροφές χωρίς χρήση φλας. Ο οδηγός κόντεψε μάλιστα να συγκρουσθεί με το περιπολικό του αστυφύλακα. Αφού σταμάτησε τον θείο του προέδρου, ο αστυνόμος Κρίσταλ παρατήρησε ότι η ομιλία του ήταν μπερδεμένη, ενώ η ανάσα του μύριζε έντονα οινόπνευμα. Ο κ. Ομπάμα παραδέχθηκε ότι είχε πιει δύο μπίρες.

Ο Ονιάνγκο Ομπάμα είναι ετεροθαλής αδελφός του πατέρα του προέδρου και αδελφός της θείας του προέδρου Ομπάμα, Ζεϊτούνι, που πέρυσι εξασφάλισε το δικαίωμα να παραμείνει στις ΗΠΑ, μετά την απόρριψη αιτήματος ασύλου της το 2004.

Ο Ονιάνγκο Ομπάμα κρατείται από τις αρχές ως ύποπτος για παράνομη είσοδο στις ΗΠΑ, αλλά και για το σοβαρό αδίκημα της οδήγησης σε κατάσταση μέθης, για το οποίο μπορεί να καταδικασθεί σε ποινές ειρκτής που φθάνουν μέχρι και τα δύο έτη κάθειρξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή