ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

Εμπρησμοί αυτοκινήτων στους δρόμους του Βερολίνου

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Συνελήφθησαν δύο άτομα, τα οποία σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία συμμετείχαν στους εμπρησμούς αυτοκινήτων στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας τις τελευταίες ημέρες. Ενας άνδρας 27 ετών και μία 23χρονη γυναίκα συνελήφθησαν στη συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ τη στιγμή που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο. Δύο παρακείμενα οχήματα είχαν ήδη αποτεφρωθεί προτού οι δύο γίνουν αντιληπτοί. Παραμένει, ωστόσο, άγνωστο κατά πόσον οι δύο συλληφθέντες εμπλέκονται και στους άλλους εμπρησμούς του τελευταίου δεκαπενθήμερου.

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διορίστηκε ο Πολταβτσένκο

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Τον Γκεόργκι Πολταβτσένκο, πρώην στέλεχος της KGB και στενό σύμμαχο του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, διόρισε το Κρεμλίνο ως υπηρεσιακό κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, σε αντικατάσταση της παραιτηθείσας Βαλεντίνα Ματβιγένκο. Η 62χρονη Ματβιγένκο υπέβαλε χθες την παραίτησή της, αφού επικράτησε στις αναπληρωματικές εκλογές της Κυριακής, με σκοπό να μετακινηθεί στην Ανω Βουλή και στον θώκο του προέδρου του σώματος, όπως έχει δεσμευθεί το κυβερνών Κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Θερμή υποδοχή στη Μέρκελ

ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ. Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ πλήθος κόσμου στην πλατεία Πρέσερεν της σλοβενικής πρωτεύουσας. Η κ. Μέρκελ, την οποία συνόδευε ο Σλοβένος πρωθυπουργός Μπορούτ Παχόρ, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία, όπου αναμένεται να έχει συνομιλίες με τους ηγέτες της χώρας με αντικείμενο την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας και την κατάσταση στα δυτικά Βαλκάνια. Η Γερμανίδα καγκελάριος επισκέφθηκε πρόσφατα την Κροατία και τη Σερβία και εξέφρασε τη στήριξή της στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Η κ. Μέρκελ συναντήθηκε επίσης και με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ (φωτ.) και τον αρχηγό του αντιπολιτευόμενου Σλοβενικού Δημοκρατικού Κόμματος.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥ

Ταραχές στη Μαγιόρκα

ΜΑΔΡΙΤΗ. Ταραχές σημειώθηκαν στη ισπανική νήσο Μαγιόρκα, μετά τον θάνατο Νιγηριανού. Οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε πέντε προσαγωγές ενώ στα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο αστυνομικοί. Μια ομάδα Νιγηριανών μεταναστών κατηγόρησε Ρομά ότι έσπρωξαν από μπαλκόνι συμπατριώτη τους, ο οποίος έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία ανέφερε ότι πιθανόν επρόκειτο για δυστύχημα και ο άνδρας έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει από το ένα μπαλκόνι στο άλλο. Οργισμένοι Νιγηριανοί κατηγόρησαν την αστυνομία ότι δεν συνέλαβε τον άνθρωπο που θεωρούν υπεύθυνο για τον θάνατο του συμπατριώτη τους. Στις ταραχές που ακολούθησαν -και οι οποίες διήρκεσαν τρεις ώρες- πυρπολήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή