Κούρδος αντάρτης ήταν ο «πειρατής»

Κούρδος αντάρτης ήταν ο «πειρατής»

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιχείρηση-αστραπή των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ναυτικού, δόθηκε τέλος, τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην κατάληψη μικρού οχηματαγωγού από Κούρδο αντάρτη ανοιχτά της Σηλυβρίας (Σιλιβρί) στη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Οι Τούρκοι κομάντος, που επιβιβάστηκαν στο φεριμπότ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τον δράστη, τον εξόντωσαν άμεσα, για να διαπιστώσουν ότι τα εκρηκτικά που ισχυριζόταν ότι έφερε πάνω του ο άνδρας, ηλικίας 27 με 30 ετών, δεν ήταν αληθινά.

Ο δράστης κατέλαβε το καταμαράν «Καρτεπέ» με 24 επιβαίνοντες αμέσως μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Νικομήδειας (Ιζμίτ) με προορισμό το Γκιουλτσούκ, ενώ υποχρέωσε τον πλοίαρχο να οδηγήσει το πλοίο σε κυκλική πορεία στη Θάλασσα του Μαρμαρά. Αφού τα καύσιμα του πλοίου τελείωσαν, το «Καρτεπέ» αγκυροβόλησε ανοιχτά της Σηλυβρίας, πάντα υπό τη στενή παρακολούθηση σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής. Στην επιχείρηση των κομάντος κανείς από τους επιβαίνοντες δεν τραυματίστηκε, ενώ σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας της Κωνσταντινούπολης Αβνι Μουτλού, ο δράστης δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Παρότι το αυτονομιστικό κουρδικό κόμμα ΡΚΚ δεν είχε αναλάβει μέχρι χθες την ευθύνη του περιστατικού, ο κ. Μουτλού είπε: «Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο δράστης ήταν μέλος του ΡΚΚ και επεδίωκε να προσεγγίσει τη νήσο Ιμραλί, τόπο κράτησης του Αμπντουλά Οτσαλάν».

Στο «Καρτεπέ» επέβαιναν, εκτός από έξι μέλη του πληρώματος, και 18 επιβάτες, πέντε από αυτούς γυναίκες. Παρότι ο δράστης είχε αφαιρέσει από όλους τους επιβαίνοντες τα κινητά τους τηλέφωνα, ένα μέλος του πληρώματος επικοινώνησε με το δίκτυο TRT, δίνοντας πληροφορίες γι’ αυτόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή