Αποχρωσεις

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγινε γνωστός για αγορά ανύπαρκτης τράπεζας

Κινέζος επιχειρηματίας αγόρασε ανύπαρκτη αμερικανική τράπεζα και κέρδισε τα εύσημα της χώρας του και της ιδιαίτερης πατρίδας του, έως ότου αποκαλύφθηκε η αλήθεια και συνελήφθη για απάτη. Ο ελάχιστα γνωστός έμπορος ρυζιού, ονόματι Λιν Τσάνπινγκ, έγινε πασίγνωστος τον Ιανουάριο, όταν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι είχε αγοράσει την Ατλάντικ Μπανκ στο Ντελαγουέρ των ΗΠΑ. Η άνευ προηγουμένου αυτή επιχειρηματική του κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να του ανατεθεί πολιτικός ρόλος στον τόπο του και τα κρατικά μέσα να εκθειάζουν τη «θρυλική» επιχειρηματική του εμπειρία. Με τη διαφορά ότι το μόνο θρυλικό στην περίπτωσή του ήταν το απύθμενο θράσος του, δεδομένου ότι όχι μόνο ουδέποτε αγόρασε την Ατλάντικ Μπανκ για 60 εκατ. δολάρια, όπως ισχυριζόταν, αλλά δεν υπάρχει καν τέτοια τράπεζα στην αμερικανική πολιτεία.

Πυρπόλησε νησί

Νεαρός Καναδός τουρίστας έβαλε φωτιά σε απομακρυσμένο νορβηγικό νησί, στην προσπάθειά του να ζητήσει βοήθεια με σήματα καπνού, καθώς είχε τραυματιστεί. Ο 25χρονος άνδρας βρισκόταν στο νησί Hillesoy, όταν έσπασε το πόδι του, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί επί τρεις μέρες σε μια περιοχή, όπου δεν είχε σήμα στο κινητό του τηλέφωνο. Διαπιστώνοντας ότι δεν είχε άλλο τρόπο επικοινωνίας για να καλέσει βοήθεια αποφάσισε να ανάψει φωτιά, για να προσελκύσει την προσοχή. Και ναι μεν τα κατάφερε, αλλά η φωτιά ξέφυγε και πυρπόλησε ένα μεγάλο τμήμα του νησιού, σύμφωνα με το News.com.au. Η φωτιά βγήκε γρήγορα εκτός ελέγχου και χρειάστηκαν 20 πυροσβέστες για να τη σβήσουν, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή κάπου 300 ανθρώπων, οι οποίοι ζουν στην άλλη πλευρά του νησιού.

Τη γνώρισε επιτέλους

Ο Μπόνο και οι U2 τραγουδούσαν γι’ αυτή, αλλά ο Ιρλανδός τραγουδιστής δεν είχε τύχει να γνωρίσει προσωπικά την Αούνγκ Σαν Σου Κι, την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Μιανμάρ, η οποία παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό για περισσότερα από 20 χρόνια. Η Σούου Κι ξεκίνησε χθες μια ευρωπαϊκή περιοδεία από το Οσλο της Νορβηγίας, όπου προ ετών τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο παρέλαβαν για λογαριασμό της οι γιοι της. Ο ακτιβιστής καλλιτέχνης είχε την ευκαιρία όχι μόνο να γνωριστεί, αλλά και να συνταξιδέψει μαζί της για το Δουβλίνο, για μια συναυλία αφιερωμένη στην 67χρονη πολιτικό. Ο Μπόνο, ο οποίος έγραψε το 2000 το δημοφιλές «Walk On» προς τιμήν της Σούου Κι και της αφιέρωσε τη διεθνή περιοδεία του το 2009, παραδέχθηκε ότι ένιωσε δέος όταν τη γνώρισε. Εκείνη, από την πλευρά της αναγνώρισε στο τραγούδι του Μπόνο την πραγματικότητα των συναισθημάτων της.

Στήθος αντί πινέλου

Στη ζωγραφική… στήθους διαγωνίστηκε μια γυναίκα σε τάλεντ σόου της κρατικής τηλεόρασης στην Ταϊλάνδη, προκαλώντας την αντίδραση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο ζήτησε εξηγήσεις από τον παραγωγό. Η διαγωνιζόμενη εμφανίστηκε στο «Ταϊλάνδη έχεις ταλέντο» την Κυριακή, έβγαλε τη μπλούζα και το στηθόδεσμό της, βούτηξε τα γυμνά της στήθη σε δύο δοχεία με μπογιά κι άρχισε να ζωγραφίζει στον καμβά, αφήνοντας άναυδα τα μέλη της κριτικής επιτροπής και υπό τις επευφημίες του κοινού. Δύο από τους άρρενες κριτές την πέρασαν στην επόμενη φάση του παιχνιδιού προς μεγάλη δυσφορία της μοναδικής γυναίκας κριτού. Παρότι είναι κοινό μυστικό η ανθηρή βιομηχανία του σεξ στη χώρα, εντούτοις οι αξιωματούχοι του βασιλείου απορρίπτουν τέτοιου είδους πρόστυχες εκδηλώσεις σε δημόσια θέα.

Δυσάρεστα για Οσμπορν

Ο Τζακ Οσμπορν, γιος του διάσημου ρόκερ Οζι Οσμπορν και της Σάρον, διαγνώστηκε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού People. Ο 26χρονος Τζακ πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης του Περλ, τον περασμένο Απρίλιο. «Ημουν απλώς θυμωμένος και απελπισμένος και σκεφτόμουν συνεχώς «γιατί τώρα;»» είπε ο Οσμπορν στο περιοδικό. Ο Τζακ είναι ο μικρότερος από τα τρία παιδιά του Οζι και της Σάρον Οσμπορν, οποίος έγινε γνωστός ως επαναστατημένος έφηβος μαζί με την αδελφή του Κέλι από το ριάλιτι σόου του MTV «Οι Οσμπορν», το 2002. Ο Τζακ έχει υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά και απέκτησε το 2005 τη δική του εκπομπή «Τζακ Οσμπορν: Εθισμένος στην Αδρεναλίνη», στην οποία ταξίδευε ανά τον κόσμο κι έκανε extreme sports.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή