Οι πυρκαγιές «έσβησαν» τα πυροτεχνήματα

Οι πυρκαγιές «έσβησαν» τα πυροτεχνήματα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ημέρα της Ανεξαρτησίας η χθεσινή στις ΗΠΑ, και όπως κάθε χρονιά ο εορτασμός της επετείου έγινε με παρελάσεις, μπάρμπεκιου και παγωτά. Φέτος, όμως, έλειπε ένα πολύ σημαντικό συστατικό στοιχείο της αμερικανικής γιορτής: τα πυροτεχνήματα. Η έλλειψή τους βέβαια δεν οφείλεται τόσο στην οικονομική κρίση όσο στην παρατεταμένη ανομβρία.

Υπό τέτοιες καταστάσεις η ρίψη πυροτεχνημάτων την επαύριο των τρομερών δασικών πυρκαγιών που μετέτρεψαν σε κρανίου τόπο το Κολοράντο θα ήταν τουλάχιστον πρόκληση. Οπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες ακυρώσεις τέτοιων νυχτερινών θεαμάτων έγιναν στις διάφορες πόλεις της πυρόπληκτης πολιτείας όπου οι δασικές πυρκαγιές, που σήμερα βρίσκονται υπό έλεγχο, μαίνονταν επί εβδομάδες.

Οι έμποροι

Οι δημοτικοί άρχοντες, μάλιστα, επισήμαναν ότι θα ήταν τραγικό να διοργανώσουν τέτοια θεάματα τη στιγμή που εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν τη μάχη τους με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα.

Η οργάνωση που εκπροσωπεί του εμπόρους πυροτεχνημάτων, από την άλλη, επισημαίνει ότι ανάλογες ματαιώσεις είχαν συμβεί και τα περασμένα χρόνια και ότι άλλες πόλεις θα τηρήσουν και φέτος το έθιμο.

Ωστόσο, η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι χειρότερη από τις προηγούμενες. Βέβαια, σε πολλές πόλεις και η οικονομική κατάσταση συνέβαλε στη ματαίωση των πυροτεχνημάτων.

Στο Μοντερέι της Καλιφόρνιας δεν πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις ήδη από το 2009 λόγω του τεράστιου κόστους τους. Οι φετινοί εορτασμοί περιλάμβαναν θεαματική επίδειξη με λέιζερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή