Αποχρωσεις

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικόπεδο με 1,51 δολ. το τετραγωνικό μέτρο

Οικόπεδα με… ενάμισι δολάριο το τετραγωνικό μέτρο πωλούνται σε επαρχία της γηράσκουσας Ιαπωνίας. Αντιμέτωπες μ’ ένα διαρκώς μειούμενο πληθυσμό, οι Αρχές της απομακρυσμένης πόλης Γιούνι, κάπου 800 χλμ. βορείως του Τόκιο, άρχισαν να πωλούν γη στην τιμή των 120 γιεν (ήτοι 1,51 δολ.), σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν νέους κατοίκους. Ο σημερινός πληθυσμός της πόλης περιορίζεται σε μόλις 5.900 κατοίκους, αλλά βαίνει μειούμενος κατά εκατό άτομα κάθε χρόνο, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι ο ιαπωνικός πληθυσμός είναι εν γένει από τους πιο γηρασμένους του προηγμένου κόσμου. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τέλος Αυγούστου και οι αγοραστές θα επιλεγούν με κλήρωση. Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι είναι Ιάπωνες υπήκοοι ή όσοι έχουν άδεια μόνιμης παραμονής και συμφωνούν να χτίσουν σπίτι στο οικόπεδο που θα αγοράσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και να ζήσουν εκεί.

Για πρώτη φορά…

Ο πρώτος βουδιστικός γάμος μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ταϊβάν. Δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 30 ετών, ετοιμάζονται να ανταλλάξουν όρκους συζυγικής πίστης σε βουδιστικό μοναστήρι, στην επαρχία Ταογιουάν της βόρειας Ταϊβάν. «Αποφασίσαμε να παντρευτούμε πέρυσι», είπε η μια από αυτές στο Γαλλικό Πρακτορείο και πρόσθεσε ότι ύστερα από έξι χρόνια γνωριμίας αισθάνονται την ανάγκη να δεσμευτούν εφ’ όρου ζωής. Η Ταϊβάν είναι από τις πιο φιλελεύθερες πολιτισμικά χώρες της ανατολικής Ασίας και οι ομοφυλοφιλικές οργανώσεις πιέζουν χρόνια την κυβέρνηση να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Αν και η κυβέρνηση προχώρησε ήδη από το 2003 σ’ ένα τέτοιο σχέδιο νόμου, εντούτοις ο πρόεδρος Μα Γινγκ-Ζεού έχει δηλώσει ότι απαιτείται η συναίνεση της κοινωνίας προκειμένου να θεσμοθετηθεί.

Πρόβατα με… κινητά

Ενας βοσκός στο Κέιπ Τάουν εφοδίασε με… κινητό τα πρόβατά του και έχει ήσυχο το κεφάλι του από πιθανές απόπειρες κλοπής τους. Οπως δήλωσε στην εφημερίδα Cape Town, εξέταζε διάφορους τρόπους προστασίας των ζώων του αφότου του έκλεψαν δεκάδες ζώα από το τεράστιο αγρόκτημά του. Και βρήκε τη λύση σε μια συσκευή η οποία θα τον ειδοποιεί ότι τα πρόβατα απομακρύνονται από το κτήμα. Κρέμασε τη συσκευή στον λαιμό τεσσάρων από αυτά, στους ηγήτορες τράγους, να υποθέσουμε εμείς, και έχει ήσυχο το κεφάλι του. Οταν τα πρόβατα αρχίσουν να τρέχουν, ένδειξη ότι είτε τα κλέβουν είτε έχουν χαθεί, ενεργοποιείται η συσκευή και κουδουνίζει το κινητό του, το οποίο του αποκαλύπτει επιπλέον και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί, δεδομένου του μεγέθους του κτήματός του. Οπότε εκείνη η γνώριμη κραυγή από (το παραμύθι με) τον Ψεύτη Βοσκό «Λύκος στα πρόβατα!» ηχεί πια, στην ηλεκτρονική εποχή, εντελώς παρωχημένη και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο ως… ήχος κλήσης του κινητού των προβάτων.

Οικογενειακώς…

Η πρώτη πτήση του Ρίτσαρντ Μπράνσον στο Διάστημα με τη Virgin Galactic θα είναι οικογενειακή υπόθεση. Ο Βρετανός μεγιστάνας προανήγγειλε χθες ότι θα ταξιδέψει με τα ενήλικα παιδιά του. Μαζί τους βεβαίως θα βρίσκονται και οι περίπου 120 τουρίστες οι οποίοι έχουν διαθέσει το αντίτιμο των 200.000 δολαρίων προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο δίωρο ταξίδι για το Διάστημα. Ολοι τους αδημονούν για το ταξίδι, που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, με το διαστημικό όχημα SpaceshipTwo (SS2), ένα ακριβές αντίγραφο του οποίου βρίσκεται στη Βρετανία, δεδομένου ότι το αυθεντικό είναι έτοιμο και τους περιμένει στο Νέο Μεξικό, απ’ όπου και πιθανότατα θα πετάξουν. Συνολικά, έχουν κάνει κράτηση 520 επιβάτες, ανάμεσά τους η Αντζελίνα Τζολί και ο Μπραντ Πιτ, οι πρώην πιλότοι της Φόρμουλα 1 Ρούμπενς Μπαρικέλο και Νίκι Λάουντα, αλλά και η Πάρις Χίλτον, η πριγκίπισσα Βεατρίκη και ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή