Θρήνος για τον θάνατο νεογέννητου πάντα

Θρήνος για τον θάνατο νεογέννητου πάντα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαθιά θλίψη διαδέχτηκε τη χαρά για τη γέννηση ενός πάντα στο ζωολογικό κήπο του Τόκιο όταν έγινε γνωστός ο αιφνίδιος θάνατός του. Το μικρό αρκουδάκι πάντα ήταν το πρώτο που ήρθε στον κόσμο στην ιαπωνική πρωτεύουσα έπειτα από 24 χρόνια και η γέννησή του είχε θεωρηθεί καλός οιωνός, όχι μόνο για την επιβίωση του είδους του που κινδυνεύει με αφανισμό αλλά και για τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου Ουένο το ηλικίας έξι ημερών νεογέννητο πέθανε λόγω πνευμονίας η οποία προκλήθηκε από την αναρρόφηση του μητρικού γάλακτος. Ενας φύλακας βρήκε το μικρό ξαπλωμένο μπρούμυτα πάνω στην κοιλιά της επτάχρονης μητέρας του, αλλά παρά τις προσπάθειες ανάνηψης το μικρό ζώο απεβίωσε μία ώρα αργότερα. Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από την ιαπωνική τηλεόραση ο διευθυντής της μονάδας των πάντα στον Ζωολογικό Κήπο του Τόκιο τόνισε ότι το μικρό επί τρεις ημέρες παρέμεινε σε θερμοκοιτίδα και την Τρίτη επέστρεψε στη μητέρα του Σιν Σι. «Πέρασαν μία ήρεμη νύχτα και το πρωί ήταν μια χαρά. Ηταν τόσο ξαφνικό. Είναι κρίμα» δήλωσε ο Φουκούντα, ενώ έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του. Ηδη δημιουργήθηκε ειδικός χώρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να αποθέσουν λουλούδια για το μικρό πάντα.

Το αρκουδάκι είχε συλληφθεί φυσιολογικά και ήταν το πρώτο που γεννήθηκε στο Τόκιο από το 1988. Η μητέρα του έφθασε από την Κίνα στην Ιαπωνία μία εβδομάδα πριν από το σεισμό και το τσουνάμι της χώρας των χρυσανθέμων τον Μάρτιο του περσινού έτους. Τέλος για τα πάντα που γεννιούνται ελεύθερα στη φύση η επιβίωση είναι πολύ δύσκολη. Το 50% πεθαίνει πριν κλείσει την πρώτη εβδομάδα ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή