Τελευταίο δελτίο ειδήσεων από το Bush House

Τελευταίο δελτίο ειδήσεων από το Bush House

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Η Διεθνής Υπηρεσία του BBC εξέπεμψε χθες για τελευταία φορά από το Bush House, το ιστορικό «σπίτι» της Διεθνούς Υπηρεσίας τα τελευταία 70 χρόνια. Στις 12 το μεσημέρι ώρα Αγγλίας ακούστηκε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων από το Bush House στο κεντρικό Λονδίνο, που περιελάμβανε και δηλώσεις από τον γενικό διευθυντή του BBC. Η Διεθνής Υπηρεσία, που εκπέμπει προγράμματα σε πάνω από 28 γλώσσες, μετακομίζει σε άλλο κτίριο του Λονδίνου που στεγάζει και τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά μέσα του BBC. Η Διεθνής Υπηρεσία του BBC άρχισε να εκπέμπει το 1938, όταν στεγαζόταν στο Broadcasting House. Αφότου το κτίριο βομβαρδίστηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μεταφέρθηκε το 1941 στο Bush House. Τώρα επιστρέφει στο πρώτο σπίτι της, το Broadcasting House, που έχει υποβληθεί σε ανακαίνιση.

Το Bush House, στα εγκαίνιά του το 1925, είχε θεωρηθεί το πιο ακριβό κτίριο της υφηλίου, αφού η κατασκευή του είχε κοστίσει πάνω από δύο εκατ. λίρες. Το 1932, ο τότε βασιλιάς της Αγγλίας Γεώργιος Ε΄ είχε εκπέμψει την ομιλία του που ακούστηκε σε όλες τις χώρες τις αυτοκρατορίας. Και στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Σαρλ Ντε Γκωλ χρησιμοποιούσε τις εγκαταστάσεις για να συντονίζει τις γαλλικές αντιστασιακές δυνάμεις. Ομως, το Bush House δεν ανήκε ποτέ στο BBC. Η διάρκεια του ενοικίου τελείωσε και το κτίριο θα επιστρέψει στους Ιάπωνες ιδιοκτήτες του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή