Φόβοι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών στο Λονδίνο

Φόβοι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών στο Λονδίνο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φιάσκο χαρακτηρίζουν, ακόμα και αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης, τους σχεδιασμούς που έγιναν για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τα δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου αποτυπώνουν το χάος που επικρατεί. Οι επίδοξοι φύλακες που θα επωμισθούν τα καθήκοντα ασφαλείας σε περισσότερες από εκατό ολυμπιακές εγκαταστάσεις -μεταξύ των οποίων και το ολυμπιακό στάδιο- κοιμούνται την ώρα της εκπαίδευσης, ενώ οι εκπαιδευτές της G4S, της ιδιωτικής εταιρείας που ανέλαβε τη φύλαξη των εγκαταστάσεων, παραπονούνται ότι πολλοί από τους όχι και τόσο φιλομαθείς μαθητές τους δεν μιλούν λέξη αγγλικά. Δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι οι υπό εκπαίδευση φρουροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα ομοιώματα βομβών και χειροβομβίδων κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους, ενώ δεν σταμάτησαν στα σημεία ελέγχου άτομα κατάφορτα με οπλισμό.

Αξιωματούχοι που γνωρίζουν τον σχεδιασμό λένε ότι πολλοί από αυτούς που προσελήφθησαν ως φύλακες ασφαλείας ήταν μήνες ή και χρόνια άνεργοι, ενώ οι εφημερίδες αναφέρουν ότι πολλοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια μόλις τελειώσουν την εκπαίδευσή τους. Η G4S το Σάββατο ζήτησε συγγνώμη για την ανικανότητά της να παράσχει το προσωπικό που απαιτείται, δέσμευση την οποία είχε αναλάβει προ ετών. Υποτίθεται ότι η εταιρεία έχει ήδη αναπτύξει 4.000 εκπαιδευμένους φρουρούς και ότι θα προωθήσει άλλες 9.000, χωρίς να είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευσή τους. Ταυτόχρονα η βρετανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αναπτύξει συνολικά 17.000 στρατιώτες σε καθήκοντα ασφαλείας. Οι «Τάιμς» του Λονδίνου σε εκτενή άρθρα τους αναφέρουν ότι και άλλα προβλήματα μαστίζουν το ολυμπιακό Λονδίνο, όπως είναι το κλείσιμο ενός τμήματος της λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας που συνδέει το αεροδρόμιο Χίθροου με το κεντρικό Λονδίνο. «Το καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι ένας μακρύς κατάλογος καταστροφών», καταλήγει ο αρθρογράφος.

Τώρα πρέπει ο αισιόδοξος δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, να βρει τα κατάλληλα λόγια για να παρηγορήσει τους Λονδρέζους που νιώθουν αισχύνη και οργή για την κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή