Ολάντ: Τα εν οίκω μη εν δήμω

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. «Τα εν οίκω, μη εν δήμω», λέει το αρχαίο ρητό κι αυτό ακριβώς συνέστησε στους δικούς του ανθρώπους ο νέος Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είδε το τελευταίο διάστημα την προσωπική του ζωή να γίνεται θέμα στα γαλλικά και διεθνή Μέσα.

«Θεωρώ ότι τα ιδιωτικά ζητήματα πρέπει να λύνονται ιδιωτικά», είπε προχθές σε συνέντευξή του, με αφορμή την Ημέρα της Βαστίλλης, εθνική γιορτή της Γαλλίας. «Το είπα στους δικούς μου ανθρώπους», επισήμανε και πρόσθεσε ότι θέλει να διατηρήσει την προσωπική του ζωή ανέπαφη με την πολιτική του ζωή. «Νομίζω ότι οι Γάλλοι είναι σαν και μένα. Θέλουν να είναι ξεκάθαρο ότι η ιδιωτική ζωή του προέδρου δεν παρεισφρέει στη δημόσια».

Ενα tweet της συντρόφου του, Βαλερί Τριρβελέρ, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, κατά της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, πρώην συντρόφου του κ. Ολάντ, και υπέρ του αντιπάλου της, αποτέλεσε την αρχή. Οι δηλώσεις του 27χρονου γιου του στο Le Point ότι το tweet της κ. Τριρβελέρ εξέθεσε τον πατέρα του και ότι «λυπάται για τον πατέρα του, ο οποίος απεχθάνεται τη δημοσιοποίηση της ιδιωτικής του ζωής» αποτέλεσαν τη συνέχεια και την αφορμή για τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας να ζητήσει διακριτικότητα. Ο υιός Ολάντ, πάντως, είπε ότι τα λόγια του παραποιήθηκαν από τη δημοσιογράφο, η οποία μετέφερε μια κατ’ ιδίαν συζήτηση στο έντυπό της, κάτι που η ίδια αρνήθηκε ως προς το ότι παραποίησε τα λεγόμενά του, αν και μετέφερε τα λόγια του σε εισαγωγικά.

Η Βαλερί Τριρβελέρ, η οποία διατηρεί ένα μικρό γραφείο και προσωπικό στο ανάκτορο των Ηλυσίων κι έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα της στη δημοσιογραφία, φαίνεται ότι έλαβε το μήνυμα και δήλωσε -το Σάββατο- ότι από τούδε και στο εξής «θα το σκέπτεται δέκα φορές πριν στείλει tweet».

Αλλωστε, ο κ. Ολάντ ξεκαθάρισε, την ίδια μέρα, ότι η κ. Τριρβελέρ θα είναι παρούσα στο πλευρό του «όποτε το απαιτεί το πρωτόκολλο». Στην παρέλαση, πάντως, η 47χρονη σύντροφός του παρέμεινε με τους επισήμους και όχι στο πλευρό του Γάλλου προέδρου, σε αντίθεση με την Κάρλα Μπρούνι, η οποία κάθισε δίπλα στον σύζυγό της και τέως πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή