ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΝΕΣΕΤ

Το κεντρώο Καντίμα αποχώρησε από τον συνασπισμό Νετανιάχου

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Το κεντρώο κόμμα του Καντίμα, το μεγαλύτερο στην Κνεσέτ, αποχώρησε χθες από τον κυβερνητικό συνασπισμό του συντηρητικού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατόπιν διαφωνίας όσον αφορά το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης των υπερορθόδοξων Εβραίων. «Η απόφαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ήταν ομόφωνη και πλέον βρισκόμαστε και πάλι στην αντιπολίτευση», σχολίασε ο βουλευτής του Καντίμα, Γιόελ Χάσον. Το Καντίμα του Σαούλ Μοφάζ, το οποίο εντάχθηκε στον κυβερνητικό συνασπισμό μόλις προ διμήνου, θεωρεί ότι οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι δεν πρέπει να εξαιρούνται από την υποχρεωτική στράτευση. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου στηρίζεται, πλην του Λικούντ του οποίου ηγείται ο τελευταίος, από το εθνικιστικό Ισραέλ Μπεϊτινού και το Σας των υπερορθόδοξων Εβραίων. Η δε αποχώρηση του Καντίμα δεν απειλεί την κυβέρνηση με κατάρρευση.

ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ Η ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία

ΖΥΡΙΧΗ. Η EFSA, η ευρωπαϊκή αρχή προστασίας τροφίμων, απεφάνθη ότι το κακάο και η μαύρη σοκολάτα μπορεί να βοηθήσουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος – κάτι που είχε ισχυριστεί η Barry Callebaut, η μεγαλύτερη σοκολατοποιία στον κόσμο. Ο ελβετικός όμιλος ανακοίνωσε ότι παρέδωσε στοιχεία στην EFSA, που έδειξαν ότι η κατανάλωση 10 γρ. μαύρης σοκολάτας είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, που βοηθούν στην κυκλοφορία του αίματος.

ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Προσάρτηση Ικαρίας στην Αυστρία;

ΡΩΜΗ. Αντίο Ελλάδα! Η Ικαρία, το ειδυλλιακό νησί του Αιγαίου, θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί από την Ελλάδα και ονειρεύεται την ενσωμάτωση με την Αυστρία. Αυτό αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η ιταλική εφημερίδα Libero, η οποία αποκαλύπτει ότι η 100ετής απόφαση για τη μεταφορά της Ικαρίας από τον έλεγχο της Τουρκίας στο νέο ελληνικό κράτος εξέπνευσε χθες, με αποτέλεσμα οι 9.000 κάτοικοι του νησιού να εξετάζουν τη διενέργεια δημοψηφίσματος με ερώτημα σε ποια χώρα θα ανήκουν. Το σχετικό ρεπορτάζ φιλοξένησε και η βιεννέζικη εφημερίδα Heute, η οποία επισημαίνει ότι οι κάτοικοι απεύχονται φυσικά την επανασύνδεσή τους με την Τουρκία, αλλά δεν θα έβλεπαν με κακό μάτι ένα Anschluss από την Αυστρία.

ΣΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΚΑΦΕ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ 18ΧΡΟΝΟΣ

Επαιξε επί δύο ημέρες μέχρι θανάτου

ΤΑΪΠΕΪ. Στην Ταϊβάν, 18χρονος πέθανε σε Ιντερνετ-καφέ, αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Diablo 3, όπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε ένα καφέ, πλήρωσε για δικό του δωμάτιο και έπαιζε για δύο μέρες, περίπου, χωρίς φαγητό. Το πρωί της 15ης Ιουλίου, υπάλληλος τον βρήκε σωριασμένο στο πάτωμα. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Αν και η αιτία θανάτου του ερευνάται, εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή