Σάντουιτς με μεταλλικά ελάσματα

Σάντουιτς με μεταλλικά ελάσματα

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περίμενε κάποιους από τους επιβάτες που ταξίδευαν την περασμένη Κυριακή σε τέσσερις πτήσεις της Delta Air Lines από το Αμστερνταμ στις ΗΠΑ.

Οπως διαπιστώθηκε, πέντε από τα σάντουιτς γαλοπούλας που προσφέρθηκαν σε επιβάτες της διακεκριμένης θέσης περιείχαν μεταλλικά ελάσματα, σαν βελόνες ραψίματος. Τουλάχιστον ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά από το αεροπορικό έδεσμα. Το FBI και η ολλανδική αστυνομία ερευνούν εξονυχιστικά την παράξενη υπόθεση, ενώ η Delta αναφέρει ότι ο αερομεταφορέας συνεργάζεται στενά με τις αμερικανικές και ολλανδικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Ερευνα πραγματοποιεί και η εταιρεία catering που προετοιμάζει τα τρόφιμα για την Delta, η Gate Gourmet.

Οι βελόνες βρέθηκαν σε σάντουιτς που προσφέρθηκαν σε αεροσκάφη τα οποία εκτελούσαν πτήσεις από το Αμστερνταμ σε Ατλάντα, Σιάτλ και τη Μινεάπολις. Ενα σάντουιτς δεν σερβιρίστηκε, ενώ ένα άλλο είχε δοθεί στον αστυνομικό φρουρό που συνοδεύει συνήθως πτήσεις αμερικανικών σκαφών της πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΑΒC, ο επιβάτης που τραυματίστηκε από το έλασμα ήδη λαμβάνει αντιρετροϊκή αγωγή. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ΑΒC ο άτυχος ταξιδιώτης Τζέιμς Τονγκς εξήγησε πως μασούσε ανέμελα το σάντουιτς όταν ένιωσε ένα τσίμπημα στον ουρανίσκο. Αρχικώς πίστεψε ότι είχε μασήσει οδοντογλυφίδα, αλλά ανακάλυψε τη βελόνα. Οι αεροσυνοδοί σταμάτησαν αμέσως τη διανομή του φαγητού -τα σάντουιτς πλέον αντικαταστάθηκαν με πίτσα- κι ειδοποιήθηκαν οι υπόλοιπες πτήσεις της εταιρείας για το συμβάν.

Ηδη η ολλανδική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πώς μπήκαν τα ελάσματα μέσα στα σάντουιτς. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας στο αεροδρόμιο του Αμστερνταμ τόνισε ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και δεν υπάρχει καμία ένδειξη εάν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια με στόχο το κέρδος ή εάν σχετίζεται με την τρομοκρατία.

Τέλος, πριν από μερικές ημέρες άλλο αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας επέστρεψε στη Νέα Υόρκη λίγο μετά την απογείωσή του, όταν ανακαλύφθηκαν στην τουαλέτα του καλαμάκια με μικρά καλώδια στο εσωτερικό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή