Οι Βρετανοί προτιμούν τα SMS παρά να μιλούν

Οι Βρετανοί προτιμούν τα SMS παρά να μιλούν

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Με μηνύματα στο κινητό και αναρτήσεις στο Facebook προτιμούν να επικοινωνούν οι Βρετανοί. Πολύ σπανιότερα χρησιμοποιούν το κινητό ή το σταθερό τους τηλέφωνο για να συζητήσουν με τους φίλους. Σε αυτές τις διαπιστώσεις για τη συμπεριφορά οδηγούν τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εποπτικός φορέας για τις τηλεπικοινωνίες της Βρετανίας (Ofcom) και έδωσε στη δημοσιότητα με την ετήσια έκθεση για την τηλεπικοινωνιακή αγορά.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που καταγράφεται μείωση στις κλήσεις από κινητά τηλέφωνα. Ο μέσος καταναλωτής στέλνει πενήντα μηνύματα την εβδομάδα, τα διπλάσια, δηλαδή, από αυτά που έστελνε πριν από τέσσερα χρόνια. (Το 2011 εστάλησαν συνολικά 150 δισεκατομμύρια μηνύματα.) Επίσης οι Βρετανοί δαπανούν περίπου μιάμιση ώρα την εβδομάδα ασχολούμενοι με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebok και το Twitter ή στο Διαδίκτυο, αποκτώντας πρόσβαση μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Αντιθέτως, έχουν περιοριστεί σημαντικά οι λεγόμενες κλήσεις ομιλίας τόσο από τα κινητά όσο και από τα σταθερά τηλέφωνα. Παραδόξως οι νέοι είναι αυτοί που, αν και επιμένουν ότι επιλέγουν την προσωπική επαφή από την «ψυχρότητα» του Διαδικτύου, προτιμούν να στέλνουν μηνύματα παρά να μιλούν.

Συνολικά ο χρόνος που δαπανά ο Βρετανός στο τηλέφωνο μειώθηκε το 2011 κατά πέντε τοις εκατό. Ο όγκος των κλήσεων από τα σταθερά τηλέφωνα μειώθηκε κατά 10% και για πρώτη φορά περιορίστηκε και ο όγκος των κλήσεων από κινητά τηλέφωνο κατά 1%. Η αλλαγή των συνηθειών συμβαδίζει με τη διάδοση των «έξυπνων» κινητών που παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή