Ο Μπερλουσκόνι απέφυγε ανακριτή

Ο Μπερλουσκόνι απέφυγε ανακριτή

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΛΕΡΜΟ. Επικαλούμενοι ανειλημμένες υποχρεώσεις, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η κόρη του Μαρίνα δεν προσήλθαν χθες στον ανακριτή του Παλέρμο, που ερευνά τον ρόλο του Μαρτσέλο ντελ Ούτρι ως πιθανού συνδέσμου της μαφίας με την πολιτική εξουσία. Οι ανακρίσεις αναφορικά με τον Ντελ Ούτρι είναι τμήμα της ευρύτερης έρευνας γύρω από τη θρυλούμενη συμφωνία του ιταλικού κράτους με τη μαφία στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μετά τις δολοφονίες των δικαστών Φαλκόνε και Μπορσελίνο από αυτή.

Οι ανακριτές επιχειρούν να διαπιστώσουν αν ο Μπερλουσκόνι πράγματι εκβιάστηκε από τη μαφία και αν ο Ντελ Ούτρι, που έχει καταδικαστεί σε ξεχωριστή υπόθεση για σχέσεις με τη μαφία, ήταν αυτός που τον εκβίασε. Στο στόχαστρο των ανακριτών είναι η πώληση, πέρυσι, από τον Ντελ Ούτρι στον Μπερλουσκόνι βίλας στη λίμνη Κόμο αντί 20 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και άλλες μεταβιβάσεις χρημάτων από τον Μπερλουσκόνι στον Ντελ Ούτρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή