Ρωσία: Να τιμωρηθούν οι τρομοκράτες

Ρωσία: Να τιμωρηθούν οι τρομοκράτες

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύλληψη και την αυστηρή τιμωρία όσων βρίσκονται πίσω από την «τρομοκρατική πράξη» στη Δαμασκό ζήτησε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Προηγουμένως, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε

απορρίψει κατηγορηματικά το σχέδιο απόφασης των ισχυρών κρατών της Δύσης, που επρόκειτο να συζητηθεί χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και το οποίο στηριζόταν στο άρθρο 7 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.

Το εν λόγω άρθρο επιτρέπει στο ανώτατο όργανο των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Δαμασκό ή και να αναλάβει στρατιωτική δράση. Αναφερόμενος στην επιχείρηση των αντικαθεστωτικών «Ηφαίστειο της Δαμασκού», ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε: «Η μάχη για την πρωτεύουσα, η αποφασιστική μάχη για τη Συρία, έχει ήδη αναγγελθεί.

Η υιοθέτηση του προτεινόμενου σχεδίου απόφασης θα ισοδυναμούσε με απερίφραστη υποστήριξη ενός επαναστατικού κινήματος. Αν όμως μιλάμε για επανάσταση, τότε τα Ηνωμένα Εθνη δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε το Ιράν, ο κυριότερος περιφερειακός σύμμαχος της Συρίας. Καταδικάζοντας τη χθεσινή «τρομοκρατική ενέργεια», το υπουργείο Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας καυτηρίασε τις ξένες δυνάμεις οι οποίες «στέλνουν όπλα και πυρομαχικά» στη Συρία, υπονομεύοντας την περιφερειακή σταθερότητα. Χθες το απόγευμα, ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος, προς αναζήτηση συναινετικής απόφασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή