Στάχτη ιστορικό στούντιο της Τσινετσιτά

Στάχτη ιστορικό στούντιο της Τσινετσιτά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΩΜΗ. Στάχτη έγινε ένας φημισμένος ναός της έβδομης τέχνης. Το πέμπτο στούντιο της Τσινετσιτά, των κινηματογραφικών στούντιο στη Ρώμη, παραδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης στις φλόγες, και παρά τη μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες όλο το βράδυ, το πρωί της Πέμπτης δεν είχε απομείνει τίποτα άλλο εκτός από στάχτες και αναμνήσεις.

Στο ιστορικό στούντιο που είναι και το μεγαλύτερο της Τσινετσιτά είχαν γυριστεί τα περισσότερα από τα αριστουργηματικά έργα του Φεντερίκο Φελίνι, ενώ τελευταία γυρίζονταν εκεί παραγωγές της ιταλικής τηλεόρασης RΑΙ.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη και τυλίχθηκε η αίθουσα στις φλόγες. Η ιταλική αστυνομία συγκέντρωσε υλικό προκειμένου να αναλυθεί στα εργαστήρια. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η ολοκληρωτική καταστροφή είναι έργο εμπρηστών.

Σχέδιο συρρίκνωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες οι 220 εργαζόμενοι στην Τσινετσιτά απεργούν διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο συρρίκνωσης της Πόλης του Κινηματογράφου, σχέδιο με το οποίο προβλέπονται απολύσεις και ανοικοδόμηση ξενοδοχειακής μονάδας σε μέρος της έκτασης που καλύπτεται σήμερα από τα στούντιο.

Το σχέδιο αφανισμού ενός τμήματος της ιστορίας της σύγχρονης Ιταλίας έχει προκαλέσει την οργή πολλών προσωπικοτήτων της μεγάλης και της μικρής οθόνης, Ιταλών και μη, που με επιστολές τους στο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ζητούν την παρέμβασή τους προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Οι απεργοί παραμένουν νυχθημερόν σε σκηνές μπροστά στην κεντρική είσοδο της Τσινετσιτά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή