ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑ ΣΥΣΤΗΣΕΙ Ο ΜΟΝΤΙ

Αποδέσμευση 400 εκατ. ευρώ για να μη χρεοκοπήσει η Σικελία

ΡΩΜΗ. Το γενικό λογιστήριο της Ιταλίας αποδέσμευσε 400 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διασωθεί η Σικελία από το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, ανέφεραν χθες τα ιταλικά ΜΜΕ. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάριο Μόντι, επισήμανε ότι το πρόγραμμα περικοπών που θα εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ιταλία θα πρέπει να εφαρμοστεί και στη Σικελία, ενώ πρόκειται να συστήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτροπή για τον έλεγχο των ευρωπαϊκών κονδυλίων και τον προϋπολογισμό του νησιού. Ο Σικελός περιφερειάρχης πρόκειται να συναντηθεί στη Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό την Τρίτη. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εγκριθούν από το Κοινοβούλιο οι περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση προτού οι κερδοσκόποι πλήξουν την ιταλική οικονομία.

ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΒΕΔΟΥΙΝΩΝ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Νεκροί δύο Αιγύπτιοι στρατιώτες

ΚΑΪΡΟ. Δύο Αιγύπτιοι στρατιώτες δολοφονήθηκαν από πυροβολισμούς δύο αγνώστου ταυτότητας Βεδουίνων στη χερσόνησο του Σινά, σε ένα νέο περιστατικό βίας στη στρατηγικής σημασίας περιοχή, που συνορεύει με το Ισραήλ και την παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας. Η ασφάλεια στο Σινά κατέρρευσε μετά την ανατροπή του καθεστώτος Χόσνι Μουμπάρακ, καθώς ο στρατός αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες να καλύψει το κενό που δημιούργησε η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Ομάδες ακραίων ισλαμιστών έχουν ακροβολιστεί στην αραιοκατοικημένη περιοχή, πραγματοποιώντας επιθέσεις εναντίον αστυνομικών σταθμών και αγωγών που μεταφέρουν φυσικό αέριο σε Ισραήλ και Ιορδανία.

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΜΟΥΦΤΗ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΤΟΥ

Διπλό χτύπημα στο Ταταρστάν

ΚΑΖΑΝ. Δύο ένοπλες επιθέσεις που φέρουν τα σημάδια της ισλαμικής τρομοκρατίας είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ανώτερος θρησκευτικός αξιωματούχος στη μουσουλμανική ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν και να δολοφονηθεί ο αναπληρωτής του. Ο 63χρονος μουφτής Ιλντις Φάιζοφ τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του, ενώ ο 64χρονος Βαλιούλα Γιακούποφ εκτελέστηκε από ένοπλο στην είσοδο της οικίας του, στο Καζάν. Οι δύο θρησκευτικοί αξιωματούχοι είχαν έρθει σε σύγκρουση με το σκληροπυρηνικό ρεύμα του Ουαχαμπισμού, που επιδιώκει τη δημιουργία χωριστού ισλαμικού κράτους στον ρωσικό Νότο.

ΕΚΛΑΠΗ ΠΡΟ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στην αστυνομία πίνακας του Ματίς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενας πίνακας του Ματίς που εκλάπη προ δεκαετίας από μουσείο της Βενεζουέλας βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας του Μαϊάμι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας και μία γυναίκα προσέγγισαν μυστικούς πράκτορες του FBI και αποπειράθηκαν να τους πουλήσουν τον πίνακα «Οδαλίσκη με το κόκκινο σαλβάρι» έναντι 740.000 δολαρίων, αφού παραδέχθηκαν ότι ήταν κλεμμένος. Ο Πέδρο Αντόνιο Μαρτσέλο Γκούζμαν και η Μαρία Μάρθα Ομέλας Λάζο ήδη συνελήφθησαν. Ο πίνακας που φιλοτεχνήθηκε το 1925 είχε κλαπεί προ δεκαετίας από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Καράκας. Ωστόσο, το Μουσείο αντελήφθη την κλοπή μόλις το 2003, όταν γνωστός συλλέκτης το ειδοποίησε πως ο εν λόγω πίνακας πωλούνταν στη Νέα Υόρκη.

ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Η ΓΑΛΛΙΑ

Εκτέλεση θανατοποινίτη στο Τέξας

ΠΑΡΙΣΙ. Την εκτέλεση ενός θανατοποινίτη στο Τέξας ο οποίος έπασχε από νοητικές δυσκολίες και ψυχικά προβλήματα καταδίκασε χθες η Γαλλία. Ο 34χρονος Γιακαμόν Χερν καταδικάστηκε σε θάνατο όταν ήταν 19 ετών για τη δολοφονία ενός λευκού άνδρα κατά τη διάρκεια αρπαγής του αυτοκινήτου του. Ωστόσο, κατά τα 14 χρόνια παραμονής του στις φυλακές, οι ειδικοί διέγνωσαν ότι ο Χερν έπασχε από ψυχικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και κάποια που προκλήθηκαν από την απόλυτη εγκατάλειψή του από τους γονείς του, αλλά και τον αλκοολισμό της μητέρας του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Οι περιορισμένες διανοητικές του ικανότητες δεν στάθηκαν ικανές να μετατρέψουν τη θανατική καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή