Υπέρ της θρησκευτικής περιτομής συναίνεσαν οι Γερμανοί βουλευτές

Υπέρ της θρησκευτικής περιτομής συναίνεσαν οι Γερμανοί βουλευτές

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Οι Γερμανοί βουλευτές συναίνεσαν χθες να διατηρηθεί το δικαίωμα στην πρακτική της περιτομής για θρησκευτικούς λόγους, η απαγόρευση της οποίας από δικαστήριο της Κολωνίας είχε εξοργίσει μουσουλμάνους και Εβραίους. Η συναίνεση ήταν διακομματική και συμφωνήθηκε η κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή το φθινόπωρο. Τα μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα είχαν αντιδράσει εξαρχής στη δικαστική απόφαση και η συντηρητική κυβέρνηση της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε έναν καινούργιο νόμο που θα αποσαφηνίζει τη νομιμότητα της επίμαχης πρακτικής. Το δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι πρέπει να απαγορευτεί για τα μικρά παιδιά όχι όμως και για τους ενήλικους συναινούντες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, μέλος του FDP, το οποίο μετέχει του κυβερνητικού συνασπισμού, δήλωσε σχετικά ότι η Γερμανία έχει υποχρέωση να προστατεύει τα θρησκευτικά έθιμα και να προάγει την ανεκτικότητα. «Η απόφαση δείχνει ότι ζούμε σε μια κοσμοπολίτικη και ανεκτική χώρα», είπε ο Βεστερβέλε στους δημοσιογράφους. «Θα ήταν ανεξήγητο αν οι Εβραίοι πολίτες στη Γερμανία δεν επιτρεπόταν να κάνουν περιτομή στα αγόρια τους». Αλλά και η κ. Μέρκελ έχει πει ότι η Γερμανία θα γινόταν «περίγελως» αν απαγορευόταν στους Εβραίους να τηρούν τα έθιμά τους.

Εντούτοις, δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε χθες, δείχνει ότι σχεδόν οι μισοί Γερμανοί τάσσονται υπέρ μιας απαγόρευσης της θρησκευτικής περιτομής. Ειδικότερα, η έρευνα της YouGov έδειξε ότι 45% θέλει να σταματήσει αυτή η εβραϊκή και μουσουλμανική παράδοση, περίπου 42% είναι αντίθετο σε μια τέτοια απαγόρευση και 13% δεν έχει άποψη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή