Παρέλαση γκέι στρατιωτών με τη στολή τους

Παρέλαση γκέι στρατιωτών με τη στολή τους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας επέτρεψε, για πρώτη φορά, στους εν ενεργεία στρατιώτες του να μετάσχουν με τη στολή τους στην παρέλαση των γκέι στο Σαν Ντιέγκο. Σε εσωτερικό σημείωμα του στρατού, ο επί των δημοσίων σχέσεων Ρενέ Μπάρντοφ αναφέρει ότι είναι κατανοητή η απόφαση των οργανωτών της παρέλασης να ενθαρρύνουν τους στρατευμένους να συμμετάσχουν, από τη στιγμή που έχουν την άδεια των ανωτέρων τους. Ωστόσο, ο Μπάρντοφ διευκρίνισε ότι η άδεια δίνεται μόνο για την παρέλαση του Σαν Ντιέγκο.

Πάντως, είναι η πρώτη φορά που το αμερικανικό στράτευμα δίνει το ελεύθερο στους στρατιώτες να επιδείξουν ανοιχτά τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους, από τον Σεπτέμβριο, οπότε και καταργήθηκε το γνωστό «Μη Ρωτάς, Μη Λες», το οποίο ναι μεν επέτρεπε στους ομοφυλόφιλους να υπηρετούν στον στρατό, όχι όμως και να το επιδεικνύουν.

Στο Σαν Ντιέγκο υπάρχουν πολλοί στρατιώτες, λόγω της εκεί ναυτικής βάσης και του παρακείμενου στρατοπέδου του Πέντλετον. Ηδη, περισσότεροι από 400 στρατιώτες έχουν δηλώσει συμμετοχή στην παρέλαση, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ αναμένεται να μετάσχουν πολύ περισσότεροι, μετά τη γνωστοποίηση της άδειας του υπουργείου Αμυνας. «Ελπίζουμε ότι όλοι εκείνοι που ανησυχούσαν για τη στρατιωτική τους καριέρα θα συμμετάσχουν στην παρέλαση και θα μπορέσουν επιτέλους να επιδείξουν τον πραγματικό εαυτό τους», αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών.

Στο παρελθόν, μόνο βετεράνοι των ενόπλων δυνάμεων μπορούσαν να μετέχουν με τη στρατιωτική τους στολή σε παρελάσεις των γκέι ή όσοι είχαν την άδεια των διοικητών τους, αλλά όχι με στολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή