ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ

Τα «έξυπνα κινητά» ως laptop

Τα smartphone χρησιμοποιούνται ολοένα και λιγότερο σαν τηλέφωνα, παίζοντας τον ρόλο μικρών φορητών υπολογιστών. Αυτό αποδεικνύει πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η αγγλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Ο2, η οποία έδειξε ότι η πραγματοποίηση κλήσεων είναι η πέμπτη δημοφιλέστερη λειτουργία για τους ιδιοκτήτες «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Ετσι, μέσα σε ένα 24ωρο, οι χρήστες αφιερώνουν μόλις 12 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα για να επικοινωνούν τηλεφωνικά, ενώ για να «σερφάρουν» στο Ιντερνετ με το κινητό τους, που είναι και η δημοφιλέστερη ασχολία, ξοδεύουν 24 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη και την τρίτη θέση έρχεται η χρήση των κοινωνικών δικτύων και η μουσική, με 17 και 15 λεπτά αντίστοιχα, και ακολουθούν τα βιντεοπαιχνίδια, στα οποία αφιερώνονται κατά μέσο όρο 14 λεπτά. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το 54% των χρηστών αξιοποιεί το smartphone κινητό του για ξυπνητήρι, ενώ το 46% συμβουλεύεται τη συσκευή του και για να μάθει την ώρα.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΟΝΤΕΛΩΝ

Εως τέλος Οκτωβρίου τα Windows 8

Την περασμένη Τρίτη η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι τα Windows 8, η έκδοση του λειτουργικού της για υπολογιστές και tablet PC, θα κυκλοφορήσουν στην αγορά έως τα τέλη Οκτωβρίου. Τα Windows 8 θα διατεθούν σε 231 κράτη και σε 109 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά, ενώ η εταιρεία θα παραδώσει το καινούργιο λειτουργικό στους κατασκευαστές μέχρι τον Αύγουστο, ώστε παράλληλα με την κυκλοφορία των Windows 8 να λανσαριστούν και οι πρώτες συσκευές που θα το έχουν προεγκατεστημένο. Για όσους έχουν αγοράσει υπολογιστή από τις 2 Ιουνίου ή πρόκειται να αγοράσουν ένα PC πριν από τον Οκτώβριο, το οποίο επομένως θα χρησιμοποιεί τα Windows 7, η Microsoft έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι θα δώσει τη δυνατότητα αναβάθμισης στα Windows 8 με 14,99 ευρώ. Για τα μηχανήματα που έχουν αγοραστεί νωρίτερα από τις 2 Ιουνίου, οι τιμές αναβάθμισης που έχουν ανακοινωθεί στις ΗΠΑ είναι 40 δολάρια για την απόκτηση του λειτουργικού online και 70 δολάρια για την αγορά του από κάποιο κατάστημα σε μορφή DVD.

ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 7 – 8 ΙΝΤΣΩΝ

Ετοιμάζεται το «mini iΡad»

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να λανσάρει από το φθινόπωρο ένα φθηνότερο και μικρότερο iPad, με διαστάσεις 7 ή 8 ίντσες συγκριτικά με τις 9,7 ίντσες που είναι η διαγώνιος των σημερινών μοντέλων. Το δημοσίευμα επικαλείται ανώνυμες πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν πως το «mini iPad» δεν θα έχει επίσης οθόνη υψηλής ανάλυσης, σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος κατασκευής του και, κατά συνέπεια, η τιμή του. Η αλήθεια είναι ότι, πολλές φορές πριν από τον θάνατό του, ο Steve Jobs είχε υποστηρίξει ότι ένας «υπολογιστής ταμπλέτα» μικρότερος από 9,7 ίντσες δεν θα μπορούσε να προσφέρει καλή εμπειρία χρήσης και δεν θα επέτρεπε να αναπτυχθούν ελκυστικές εφαρμογές. Ωστόσο, σημειώνει ο συντάκτης, η Apple αναγκάστηκε τώρα να αλλάξει γραμμή πλεύσης, καθώς δέχεται ισχυρό ανταγωνισμό από το 7 ιντσών Kindle Fire της Amazon, το οποίο πωλείται 199 δολάρια, τη στιγμή που η Google κυκλοφόρησε ήδη το Nexus 7 με τις ίδιες διαστάσεις και τιμή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή