Ενας «υπερφορητός» σε ανταγωνιστική τιμή

Ενας «υπερφορητός» σε ανταγωνιστική τιμή

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πλεονεκτήματα των ultrabook («υπερφορητών») υπολογιστών διαθέτει το νέο Ideapad U310 της Lenovo, σε ένα όμως αρκετά ελκυστικό κόστος για την κατηγορία στην οποία ανήκει. Ετσι το 13,3 ιντσών U310, που αναμένεται σε λίγες ημέρες και στην ελληνική αγορά, θα κυκλοφορήσει με τιμή η οποία θα ξεκινά από τα 799 δολάρια. Την ίδια στιγμή που, μολονότι δεν είναι ο λεπτότερος και ελαφρύτερος «υπερφορητός», χάρις στο μικρό πάχος (17 χιλιοστά) και το μικρό βάρος του (1.700 γραμμάρια), υπόσχεται ότι ο χρήστης θα μπορεί να το έχει πάντοτε μαζί του.

Οπως και οι υπόλοιποι ultrabook, το μοντέλο της Lenovo έχει επίσης μεγάλη αυτονομία, που φτάνει έως και 7 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Αυτονομία η οποία οφείλεται και στο γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή Core i5 «τελευταίας γενιάς» της Intel, ο οποίος παράλληλα προσφέρει υψηλές επιδόσεις.

Ενας λόγος για την ανταγωνιστική τιμή του είναι ότι το Ideapad δεν χρησιμοποιεί ως αποθηκευτικό μέσο αποκλειστικά έναν ενσωματωμένο δίσκο στερεάς κατάστασης (SSD), όπως συμβαίνει σε πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα. Αντίθετα, ο δίσκος SSD χωρητικότητας 32 GB που βρίσκεται μέσα στο U310 προορίζεται για το λειτουργικό και τα αρχεία συστήματος, ή για την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων, ενώ η εγγραφή των αρχείων του χρήστη γίνεται σε έναν συμβατικό σκληρό δίσκο, χωρητικότητας 500 GΒ.

Αμεσο «ξύπνημα»

Ο δίσκος στερεάς κατάστασης εξασφαλίζει ότι ο «υπερφορητός» χρειάζεται ελάχιστα δευτερόλεπτα για να τεθεί σε λειτουργία ή για να «ξυπνήσει» από την κατάσταση αναμονής – για την ακρίβεια, ο U310 διαθέτει επιπλέον την τεχνολογία Enhanced Experience 3 για υπολογιστές Windows 7 της Lenovo, η οποία του επιτρέπει να εκκινεί έως και 40% πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες συσκευές της κατηγορίας της. Η κινεζική εταιρεία έχει εξοπλίσει επίσης το ultrabook με την τεχνολογία Boot Shield, ώστε να μην αυξάνεται ο χρόνος εκκίνησης, ακόμη κι αφότου ο χρήστης εγκαταστήσει τα δικά του προγράμματα στον υπολογιστή. Για να είναι πιο εύκολο να αξιοποιεί κανείς την κατάσταση αναμονής, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια από την μπαταρία, η τεχνολογία Lenovo Smart Update επιτρέπει στο U310 να ενημερώνεται αυτόματα για νέα email και μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ακόμη και στο sleep mode.

Ο «υπερφορητός» διαθέτει επιπλέον μεγάλη ποικιλία από θύρες, όπως Ethernet για ενσύρματη σύνδεση στο Ιντερνετ, USB 3.0 για γρήγορη ανταλλαγή αρχείων με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα και υποδοχή HDMI για προβολή βίντεο σε TV – το ίδιο μπορεί να γίνει και ασύρματα, καθώς το ultrabook υποστηρίζει το πρωτόκολλο Wireless Display της Intel. Παράλληλα, η ανάλυση 1366×768 pixel οθόνη του αποδίδει αρκετά ικανοποιητικά τα βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ενώ τα ηχεία του εξασφαλίζουν αρκετά ικανοποιητικό ήχο, χάρις στην τεχνολογία Dolby Home Theatre v4.

Το U310 θα κυκλοφορήσει μαζί με το Ideapad U410, το δεύτερο καινούργιο ultrabook της Lenovo. Το U410 έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (14 ίντσες), βάρος 1,9 κιλά, αυτονομία έως 9 ώρες, και θα διαθέτει κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 610M. Η τιμή του θα ξεκινά από τα 899 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή