Αποχρωσεις

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκατέλειψαν το παιδί για να πάνε διακοπές

Η ιστορία ενός ζευγαριού Πολωνών, που άφησε στο αεροδρόμιο το 2χρονο κοριτσάκι του, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν άκυρο το διαβατήριό του, για να μη χάσουν τις διακοπές τους, είναι από αυτές που αδυνατείς καμιά φορά να πιστέψεις πως είναι αληθινές. Και όμως, όπως διαβάζουμε στην ηλεκτρονική σελίδα της Die Welt, το ζευγάρι δεν δίστασε να αφήσει τη μικρούλα στους υπαλλήλους του αεροδρομίου έως ότου έρθουν οι παππούδες να την παραλάβουν, προκειμένου να μη χάσουν, προφανώς, την πτήση τους, με την οποία άρχιζαν οι διακοπές τους. Μόνο που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου του Κατοβίτσε έκριναν σκόπιμο να καλέσουν την αστυνομία και τους χάλασαν τα σχέδια. Σε άλλη, παρόμοια, αν όχι χειρότερη ιστορία, ένα ζευγάρι φιλόμουσων Γερμανών άφησε το 8μηνο παιδί του στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου… να κοιμηθεί, προκειμένου αυτοί να πάνε, ανενόχλητοι, σε συναυλία.

Τα έβαλε με τον καιρό

Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε άλλη μία απίθανη ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος ενός βελγικού θέρετρου θέλει να κάνει μήνυση στους μετεωρολόγους, επειδή πρόβλεψαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και απέτρεψαν τους τουρίστες να την επισκεφθούν. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος σκοπεύει να ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων από μια ιδιωτική μετεωρολογική εταιρεία και μία εφημερίδα, η οποία αναδημοσίευσε τις προβλέψεις της, ότι για φέτος το καλοκαίρι στο Κνόκε – Χάιστ, στα νότια του Βελγίου, δεν θα είναι παρά μόνο δύο εβδομάδες. Η MeteoBelgique προέβλεψε γι’ αυτό το καλοκαίρι βροχές και κρύο για τον Ιούλιο, ο οποίος θα τελειώσει με καταιγίδες. «Σκουπίδια» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος τις προβλέψεις και τη δημοσίευση τους και απειλεί με μηνύσεις.

Αρκούδα για ψώνια

Μια νεαρή μαύρη αρκούδα εμφανίστηκε από το πουθενά σε εμπορικό κέντρο του Πίτσμπουργκ Μιλς και σκόρπισε τον πανικό στους καταναλωτές. Η αρκούδα πιθανότατα είχε χάσει τον προσανατολισμό της και εγκλωβίστηκε στην περιστρεφόμενη πόρτα της εισόδου. Αν και μικρή, μόλις 57 κιλά, η παρουσία της και μόνο στον χώρο προκάλεσε πανικό, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτίριο. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και οι ειδικοί, οι οποίοι την «εξόντωσαν» με υπνωτική ένεση, προκειμένου να τη μεταφέρουν σε ασφαλέστερο μέρος, τόσο γι’ αυτή την ίδια όσο και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.

Πύθωνας σε τουαλέτα

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε μια 74χρονη Γερμανίδα συνταξιούχο όταν άνοιξε το καπάκι της τουαλέτας. Ενας πύθωνας μήκους ενός μέτρου τής «χαμογελούσε» από τα βάθη της λεκάνης! Εκείνη, ευτυχώς, διατήρησε την ψυχραιμία της, έσπευσε στο τηλέφωνο και κάλεσε την αστυνομία. Και επειδή οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να διώξουν τον απρόσκλητο επισκέπτη, πατώντας επανειλημμένως το καζανάκι, ζήτησαν με τη σειρά τους τη συνδρομή της πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να αιχμαλωτίσουν το ερπετό, ανοίγοντας μια τρύπα στον κήπο και φθάνοντας στις υδραυλικές εγκαταστάσεις του σπιτιού. Αλλά και αυτοί, με τη σειρά τους, χρειάστηκαν βοήθεια ειδικού, ο οποίος κατέφθασε για να αναλάβει τα περαιτέρω.

Ναζιστικά τατουάζ

Ρώσος τραγουδιστής της όπερας αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το διάσημο φεστιβάλ όπερας του Μπαϊρόιτ της Γερμανίας, λόγω των τατουάζ που είχε στο στήθος του και απεικόνιζαν ναζιστικά σύμβολα. Υπερευαίσθητοι, και δικαίως, οι Γερμανοί σε θέματα που άπτονται της σύγχρονης έκφανσης του ναζισμού, δεν το άφησαν να περάσει απαρατήρητο. Δημοσιεύματα εφημερίδων και η τηλεόραση «ανέδειξαν» με εικόνες τους το στήθος του καλλιτέχνη με τα επίμαχα τατουάζ και τον υποχρέωσαν να αποσυρθεί. Ο Εβγένι Νικίτιν επρόκειτο να ερμηνεύσει τον ρόλο του Ιπτάμενου Ολλανδού, στην ομώνυμη όπερα του Βάγκνερ, κεντρικό θέμα της οποίας είναι ο έρωτας. Το φεστιβάλ θα άρχιζε με έργα του Γερμανού συνθέτη, στα οποία λέγεται ότι είχαν ιδιαίτερη προτίμηση οι ηγέτες του Γ΄ Ράιχ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή