ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 37 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Ερωτήματα για τις υποδομές του Πεκίνου προκαλούν οι βροχές

ΠΕΚΙΝΟ. Τον θάνατο 37 ανθρώπων, αλλά και σημαντικά ερωτήματα για τις υποδομές της πρωτεύουσας, προκάλεσαν οι πρόσφατες καταρρακτώδεις βροχές στο Πεκίνο. Την ώρα που σωστικά συνεργεία συνέχιζαν και χθες τις έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων από τις βροχές του Σαββάτου, πολλοί αναρωτιούνταν εάν η εκστρατεία εκσυγχρονισμού της κινεζικής μεγαλούπολης απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς. Περίπου 57.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ οι ζημιές από την καταιγίδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ. Οι σημαντικότερες καταστροφές σημειώθηκαν σε υποβαθμισμένες συνοικίες των προαστίων, όπου διαμένουν κυρίως εσωτερικοί μετανάστες.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 13 ΝΕΚΡΟΙ

Πρόσκρουση οχήματος σε δέντρα

ΟΣΤΙΝ, ΤΕΞΑΣ. Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, επιβάτες ημιφορτηγού, σκοτώθηκαν χθες μετά την πρόσκρουση του οχήματος σε δέντρα επαρχιακού δρόμου στο Τέξας. Οι νεκροί βρέθηκαν από την αστυνομία διεσπαρμένοι γύρω από το μοιραίο όχημα στην επαρχιακή οδό έξω από το Σαν Αντόνιο. Σύμφωνα με τις Αρχές, το όχημα μετέφερε Μεξικανούς λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ. Μεταξύ των 23 επιβαινόντων στο όχημα περιλαμβάνονταν και μικρά παιδιά, ενώ έντεκα βαριά τραυματίες διακομίστηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία της πολιτείας.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Πρόεδρος της Ινδίας ο Μούκερτζι

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Στην προεδρία της Ινδίας εξελέγη χθες ο πρώην υπουργός Οικονομίας και ισχυρό στέλεχος του Κόμματος του Κογκρέσου, Πρανάμπ Μούκερτζι. Αν και ο θώκος είναι τελετουργικός, η εκλογή του Μούκερτζι, που έγινε από τα κοινοβούλια των κρατιδίων της χώρας, αποτελεί επιβεβαίωση της ισχύος του Κογκρέσου και της περαιτέρω υποχώρησης της επιρροής του εθνικιστικού ινδουιστικού κόμματος BJP. Την ίδια στιγμή, η εκλογή του Μούκερτζι και η παραίτησή του από το υπουργείο Οικονομίας τον Ιούνιο επιτρέπει στον πρωθυπουργό Σινγκ να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο για να προωθήσει αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο 76χρονος Μούκερτζι μπορεί να κληθεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο, εφόσον κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία το 2014.

ΠΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΟΥ ΡΟΥΠΕΡΤ ΜΕΡΝΤΟΧ

Ερευνα και σε άλλες εφημερίδες

ΛΟΝΔΙΝΟ. Σε εφημερίδες πλην εκείνων του Ρούπερτ Μέρντοχ θα επεκταθεί η δικαστική έρευνα γύρω από τις μίζες που πλήρωναν δημοσιογράφοι σε αστυνομικούς για την εξασφάλιση αποκλειστικών ειδήσεων. Η έρευνα θα εξετάσει αποκαλύψεις για εφαρμογή της παράνομης αυτής πρακτικής από δημοσιογράφους των εφημερίδων «Express», «Daily» και «Sunday Mirror», που ανήκουν στον όμιλο Trinity. Ο επικεφαλής της NewsCorp, Ρούπερτ Μέρντοχ, παραιτήθηκε στο μεταξύ το Σάββατο, υπό την πίεση των αποκαλύψεων, από κάθε θέση που κατείχε σε διοικητικά συμβούλια των εφημερίδων του στη Βρετανία.

ΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Διαμαρτυρίες στην Ιαπωνία

ΤΟΚΙΟ. Εντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε χθες η άφιξη 12 αμερικανικών αεροσκαφών Osprey MV-22 στο λιμάνι του Ιουακούνι της Ιαπωνίας. Τα αεροσκάφη του αμερικανικού στρατού πρόκειται να μεταφερθούν σε βάσεις της Οκινάουα, όπου θα αντικαταστήσουν τα παλαιωμένα μεταγωγικά ελικόπτερα CH-46 Σι Νάιτ. Η ανάπτυξη των αεροσκαφών Osprey έχει καταστεί μήλον της Εριδος, με τον δήμαρχο και τον κυβερνήτη της ιαπωνικής Οκινάουα να ζητούν την απόσυρσή τους, θεωρώντας τα σύμβολα της αμερικανικής στρατιωτικής ενίσχυσης στο νησί. Από τη μεριά τους, οι κάτοικοι της Οκινάουα αντιτίθενται στην παρουσία των αεροσκαφών στη νήσο, καθώς θεωρούν ότι τα πρωτοποριακά αεροσκάφη δεν είναι ασφαλή. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 19.000 πεζοναύτες στην Οκινάουα. Σε μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τόκιο για τη συνεχιζόμενη παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη χώρα, η κυβέρνηση Ομπάμα δεσμεύτηκε πρόσφατα στην απομάκρυνση 9.000 πεζοναυτών από την Οκινάουα.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΙRF7

Μετάσταση καρκίνου μαστού

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. Τα καρκινικά κύτταρα από τους μαστούς μπορούν να εξουδετερώσουν μία ανοσοποιητική αντίδραση, επιτρέποντας έτσι στην ασθένεια να κάνει μετάσταση στα οστά. Η δρ Μπελίντα Πάρκερ του Αντικαρκινικού Κέντρου Πίτερ ΜακΚάλαμ της Μελβούρνης, η οποία συντονίζει την έρευνα του τομέα, αναφέρει ότι στα κύτταρα ασθενών που έχουν παρουσιάσει μετάσταση του καρκίνου από τους μαστούς σε κάποιο άλλο όργανο, το γονίδιο IRF7, που ελέγχει την παραγωγή ιντερφερόνης, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι, εάν κατά κάποιον τρόπο το έθεταν εκ νέου σε λειτουργία πυροδοτώντας την ανοσοποιητική αντίδραση, θα είχαν κάνει ένα σημαντικό βήμα στον πόλεμο κατά του καρκίνου μαστού. Η εργασία δημοσιεύεται στο Nature Medicine!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή