Αγωνία στο Λονδίνο πριν από τους Ολυμπιακούς

Αγωνία στο Λονδίνο πριν από τους Ολυμπιακούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αγωνία και ανησυχία αλλά και αβεβαιότητα κυριαρχούν στη βρετανική πρωτεύουσα, λίγες μόνον ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή. Τουλάχιστον τρεις από τις κύριες σιδηροδρομικές διασυνδέσεις που καταλήγουν στο Ολυμπιακό Πάρκο στο ανατολικό Λονδίνο χθες παρέλυσαν ή λειτούργησαν με μεγάλες καθυστερήσεις. Την ίδια στιγμή, το εργατικό συνδικάτο RMT του τομέα των ΜΜΜ ανακοίνωσε ότι τα μέλη του θα προβούν σε κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων προκειμένου να λάβουν ειδικά επιδόματα σε αναγνώριση της περισσότερης δουλειάς και προσπάθειας που κατέβαλαν κατά την προετοιμασία της πόλης για τους Αγώνες.

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, οι οποίοι έχουν πια συνηθίσει σε καθημερινή βάση διάφορα προβλήματα που δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία του υπόγειου σιδηροδρόμου, ως Τειρεσίες προβλέπουν την αδυναμία του να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πρόκληση της διεθνούς αθλητικής οργάνωσης από την πόλη τους.

Το χθεσινό πρωινό ήταν για κάποιους από αυτούς τους αγγέλους κακών η ώρα της δικαίωσης, καθώς το μόνο που μετέδιδαν τα μεγάφωνα του παλαιότερου υπόγειου σιδηροδρόμου ήταν η παράλυση κάποιων από τις γραμμές του. Η Central Line δεν λειτούργησε καθόλου εξαιτίας της πτώσης ενός επιβάτη πάνω στη σιδηροτροχιά, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις στη διέλευση των συρμών καταγράφηκαν στην Jubillee Line. Τέλος, δυσκολίες καταγράφηκαν και στην υπέργεια σιδηροδρομική σύνδεση.

Χαοτική ήταν όμως η κατάσταση και στο οδικό δίκτυο, καθώς πολλές λωρίδες κυκλοφορίας παρέμειναν κλειστές προκειμένου να διευκολύνεται κατά τη διάρκεια των Αγώνων η μετακίνηση ομάδων, αθλητών και επισήμων. Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε τους πολίτες ότι η κατάσταση στους δρόμους τις ημέρες των Αγώνων θα είναι δύσκολη, καθώς χιλιάδες άτομα έχουν συρρεύσει στη βρετανική πρωτεύουσα για να απολαύσουν τη γιορτή του αθλητισμού.

Πάντως, στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης επιμένουν ότι όλα είναι έτοιμα για τους Ολυμπιακούς παρά τα πολλά προβλήματα σε όλους σχεδόν τους τομείς της προετοιμασίας των Αγώνων, από την ασφάλεια έως τις μεταφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή