Αποχρωσεις

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη βάσανο του διαλόγου

Είτε συμφωνούν είτε όχι με την πρόταση του Μάικλ Μπλούμπεργκ να απαγορεύσει τις μεγάλες συσκευασίες αναψυκτικών από τα εστιατόρια και της καντίνες της πόλης, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις απόψεις τους επί του θέματος, σε δημόσια συζήτηση και να ψηφίσουν γι’ αυτή, στις 13 Σεπτεμβρίου. Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης υπέβαλε την πρότασή του τον Μάιο, με το επιχείρημα ότι χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο λόγω της επιβάρυνσης του οργανισμού τους από τα σάκχαρα που περιέχουν τα «υπό διωγμόν» αναψυκτικά. Ωστόσο, οι διαφωνούντες θεωρούν ότι μια τέτοια απαγόρευση καταπατά το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους και, τέλος πάντων, ένα τέτοιο μέτρο δεν πρόκειται επ’ ουδενί να περιορίσει τα αυξημένα ποσοστά παχυσαρκίας στην αμερικανική μητρόπολη.

Αμοιβή ρεκόρ

Η Μαράια Κάρεϊ επιβεβαίωσε τη θέση της στην κριτική επιτροπή του «Αmerican Idol» για την επόμενη χρονιά, για την οποία θα πληρωθεί με 17 εκατ. δολάρια. Η 42χρονη τραγουδίστρια, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατ. άλμπουμ σε όλο τον κόσμο είναι η πρώτη καλλιτέχνις που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της, μετά την αποχώρηση της Τζένιφερ Λόπεζ και του Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith Η αμοιβή της φημολογείται ότι θα ανέλθει στα 17 εκατ. δολάρια, αυξημένη κατά 2 εκατ. δολ. σε σχέση με εκείνον της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, στην κριτική επιτροπή του «XFactor». Παραμένει, ωστόσο, ασαφές ποιο άλλο μεγάλο όνομα της showbiz θα πλαισιώσει τη γνωστή καλλιτέχνιδα στην επιτροπή, δεδομένου ότι τα ριάλιτι ανάλογου τύπου είναι αρκετά πια στην αμερικανική τηλεόραση, με αποτέλεσμα να είναι μεγάλος και ο συναγωνισμός σε αστέρες στην κριτική τους επιτροπή.

50 χρόνια Ηavaianas

Πενήντα χρόνια ζωής συμπλήρωσαν φέτος οι δημοφιλείς σαγιονάρες Havaianas, που πρωτοεμφανίστηκαν το 1962 και έγιναν εσχάτως το απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού. Η σαγιονάρα των φτωχών Βραζιλιάνων έγινε πρώτα διάσημη στην πατρίδα της και ένωσε τους κατοίκους μιας χώρας με τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, αφού τις προτιμούσαν οι πάντες, όσο υψηλά ιστάμενοι και αν ήταν. Κάποτε ήταν συνώνυμες με τη φτώχεια, αλλά σήμερα τις έχει ανακαλύψει όλος ο κόσμος, της πατρίδας μας μη εξαιρουμένης, η οποία άλλωστε ακολουθεί κατά πόδας τις επιταγές της διεθνούς μόδας. Διάσημότητες του Χόλιγουντ, Ευρωπαίοι βασιλείς και ευγενείς και πριγκίπισσες από το Σιάτλ μέχρι τη Σεούλ κυκλοφορούν με χαβαγιάνας. Ποιος ξέρει, ίσως η πολυπολιτισμικότητα του ονόματος και της κατασκευής τους να έχει κάτι να κάνει με αυτή την προτίμηση. Παρότι το όνομά τους σημαίνει «χαβανέζικο» στα πορτογαλικά, εντούτοις αποτελούν βραζιλιάνικο σύμβολο, ενώ ο σχεδιασμός τους λέγεται ότι είναι εμπνευσμένος από τα γιαπωνέζικα σανδάλια «zori», που φορούσαν οι γκέισες. Συνδυάζουν επομένως πολλά, από τον σχεδιασμό και το υλικό κατασκευής μέχρι την άνεση που προσφέρουν. Πέρυσι, πουλήθηκαν 210 εκατ. χαβαγιάνας σε όλο τον κόσμο.

Αμαρτίαι γονέων

Αμάρτησε για τα παιδιά της μια μητέρα από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, η οποία παραβίασε το ηλεκτρονικό σύστημα του σχολείου τους, προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογία τους. Η γυναίκα, η οποία είχε εργαστεί παλαιότερα ως διοικητική υπάλληλος του δήμου, βελτίωσε πρώτα τη βαθμολογία της κόρης της και αργότερα και εκείνη του γιου της, κατά μία μόλις μονάδα (!), προφανώς για να την καταστήσει απλώς ακόμη καλύτερη. Γιατί το οξύμωρο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η βαθμολογία του γιου τουλάχιστον ήταν εξαιρετικά καλή έως άριστη. Ωστόσο, οι παρεμβάσεις της αποκαλύφθηκαν, όπως έγραψε το theweek.com, και παρότι η ίδια θεωρεί ότι οι πράξεις της είναι απλώς ανήθικες και όχι παράνομες, βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης 42 ετών και πρόστιμο 90.000 δολαρίων. Στην περίπτωση, βεβαίως, που οι κριτές της θεωρήσουν ότι, εκτός από ανήθικα, ενήργησε και παράνομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή