ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ

Τρεις άνδρες διατύπωσαν απειλές κατά την προβολή του νέου Μπάτμαν

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τουλάχιστον τρεις άνδρες συνελήφθησαν επειδή διατύπωσαν απειλές είτε κατά τη διάρκεια της προβολής είτε μετά το τέλος της τελευταίας ταινίας του Μπάτμαν. Την προηγούμενη Παρασκευή, ένοπλος που εισέβαλε σε κινηματογράφο στην Ορόρα του Κολοράντο, όπου προβαλλόταν η ταινία, εκτέλεσε 12 άτομα και τραυμάτισε άλλα 58. Οι τρεις κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν στη Σιέρα Βίζα της Αριζόνα, στο Μέιν και στην Καλιφόρνια προκάλεσαν τρόμο στους παρισταμένους. Πιο σοβαρό από τα τρία συμβάντα κρίνεται αυτό του Μέιν. Ο Τίμοθι Κορτουά συνελήφθη όταν στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν όπλα και πυρομαχικά, αλλά και δημοσιεύματα για το μακελειό του Κολοράντο. Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι είχε δει την ταινία του Μπάτμαν και πήγαινε να σκοτώσει τον εργοδότη του.

ΔΥΟ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΚΡΟΙ

Δασική πυρκαγιά στην ΠΓΔΜ

ΣΚΟΠΙΑ. Στους δύο ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή πυρκαγιά σε δασώδη έκταση έξω από τη Στρούμιτσα της ΠΓΔΜ, καθώς ένας ακόμα τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο δεύτερος νεκρός ήταν αδελφός του πρώτου. Πρόκειται για δύο αγροφύλακες, ηλικίας 50 και 46 ετών, οι οποίοι υπηρετούσαν στη δασική υπηρεσία της Στρούμιτσα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Συνολικά από τη μεγάλη χθεσινή πυρκαγιά τραυματίστηκαν 14 άνθρωποι, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα σε νοσοκομείο των Σκοπίων. Περισσότερα από 500 στρέμματα δασώδους έκτασης κάηκαν.

ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Φωτιές και στην Κροατία

ΖΑΓΚΡΕΜΠ. Δασικές πυρκαγιές κατακαίουν χιλιάδες στρέμματα στις ακτές της Αδριατικής. Στην Κροατία, ένας πυροσβέστης σκοτώθηκε ενώ 1.500 τουρίστες που διέμεναν σε κατασκηνώσεις αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν σε ασφαλέστερα μέρη, όταν η πυρκαγιά πλησίασε απειλητικά το θέρετρο Σέλτσε. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Ράνκο Οστότζιτς, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Η φωτιά ξέσπασε κοντά στη Ριέκα, αλλά λόγω των ισχυρότατων ανέμων που πνέουν στην περιοχή έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ενώ δεν μπορούν να συμβάλουν στην προσπάθεια πυρόσβεσης τα ειδικά αεροσκάφη. Μέρος του παράκτιου οδικού δικτύου παραμένει κλειστό.

ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Το Ιράν καθέλκυσε δεξαμενόπλοιο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ. Παρακάμπτοντας τις κυρώσεις της Δύσης, το Ιράν καθέλκυσε χθες το πρώτο δεξαμενόπλοιο, τύπου aframax, που ναυπηγείται στη χώρα. Το δεξαμενόπλοιο, που μπορεί να διασχίζει τα Στενά του Σουέζ, θα παραδοθεί άμεσα στη Βενεζουέλα, η οποία και παρήγγειλε τη ναυπήγησή του. «Πρόκειται για την πρώτη μας εξαγωγή στον τομέα της ναυπήγησης πλοίων», σχολίασε ο διευθυντής της ναυπηγικής εταιρείας Iran Maritime Industrial Company SADRA, Μεχντί Ετεσάμ. Ο τελευταίος υπογράμμισε ότι η εταιρεία του οφείλει να καταβάλει ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες για να προσελκύσει και άλλους πελάτες, πλην όμως, δεν αποσαφήνισε αν υπάρχουν άλλες παραγγελίες. Σημειώνεται ότι εις βάρος της SADRA έχουν ήδη επιβληθεί οικονομικές κυρώσεις από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΕΝΝΕΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

ΒΑΓΔΑΤΗ. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, έξι Κούρδοι αξιωματούχοι της υπηρεσίας πληροφοριών έπεσαν νεκροί όταν παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσικλέτα ανατινάχθηκε την ώρα που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν διερχόταν φυλάκιο έξω από την πόλη Τουζ Χορμάτο, 210 χλμ βόρεια της Βαγδάτης. Λίγο νωρίτερα, ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινασσόταν στην Μπακούμπα προκαλώντας τον θάνατο τριών περαστικών και τον τραυματισμό 29 ακόμα ανθρώπων. Υπενθυμίζεται ότι 115 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα στο μεγαλύτερο κύμα επιθέσεων στο Ιράκ από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Σημειώνεται ότι την Κυριακή, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, είχε προειδοποιήσει ότι η εξτρεμιστική οργάνωση είναι πλέον έτοιμη να επαναφέρει τα ηνία της χώρας στα χέρια των σουνιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή