Πυροδότησαν βόμβα παιδιά στο Αφγανιστάν

Πυροδότησαν βόμβα παιδιά στο Αφγανιστάν

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΜΠΟΥΛ. Τραγικό θάνατο βρήκαν επτά παιδιά στην επαρχία Γκορ του δυτικού Αφγανιστάν όταν άθελά τους πυροδότησαν εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί από τους Ταλιμπάν με στόχο περίπολο του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Ντιλαουάρ Σαχ, τα παιδιά είχαν βγάλει για βοσκή πρόβατα όταν ένα απ’ αυτά πυροδότησε κατά λάθος τη βόμβα που ήταν κρυμμένη δίπλα σε πηγάδι. Ο κ. Σαχ ισχυρίστηκε ότι το συγκεκριμένο πηγάδι χρησιμοποιούν συχνά άνδρες των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας καθώς και στρατεύματα του ΝΑΤΟ που επιχειρούν στην περιοχή. Το συμβάν καταδίκασε χθες ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, ο οποίος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τον θάνατο των παιδιών.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στο Αφγανιστάν επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός πεζοναύτη στο δυτικό Αφγανιστάν. Πρόκειται για μέλος της Αμερικανικής Δύναμης στο Αφγανιστάν (USFOR-A), η οποία επιχειρεί στη χώρα ανεξάρτητα από το ΝΑΤΟ. Ο πεζοναύτης, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, φέρεται να σκοτώθηκε σε μάχη με τους Ταλιμπάν. Τριάντα έξι ξένοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μόνο αυτόν τον μήνα στο Αφγανιστάν, ενώ ο αριθμός όσων σκοτώθηκαν από την αρχή του έτους έφτασε τους 251. Απ’ αυτούς, οι 151 ήταν Αμερικανοί.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ αφίχθη αιφνιδιαστικά χθες το πρωί στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, η επίσκεψη Ντε Μεζιέρ στο Αφγανιστάν κρατήθηκε μυστική για λόγους ασφαλείας. Ο κ. Ντε Μεζιέρ επρόκειτο να συναντηθεί με τον διοικητή της νατοϊκής δύναμης στη χώρα, Τζον Αλεν, πριν επιθεωρήσει τη βάση των διαβιβαστών του γερμανικού στρατού στην Κανταχάρ. Πρόκειται για την όγδοη επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Αμυνας στο Αφγανιστάν σε διάστημα δεκαεπτά μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή