Αποχρωσεις

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παντρεύτηκε

Λύθηκε το μυστήριο γύρω από την άγνωστη γυναίκα στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ-ουν, του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Πρόκειται για τη σύζυγό του. Ο Κιμ κληρονόμησε το αξίωμα του ανώτατου ηγέτη από τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ, που πέθανε τον Δεκέμβριο, αλλά ελάχιστα πράγματα ήταν γνωστά γι’ αυτόν. Οταν προ ημερών δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία του με μια νεαρή γυναίκα στο πλευρό του, σε θεατρική παράσταση, άρχισαν οι εικασίες περί του ποια μπορεί να είναι. Η κρατική τηλεόραση έδωσε χθες και επισήμως την απάντηση, καθώς ανακοίνωσε ότι ο Κιμ και η σύζυγός του Ρι Σολ -Γου εγκαινίασαν από κοινού πάρκο ψυχαγωγίας, στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ. Τίποτα περισσότερα γι’ αυτήν ή για τον χρόνο του γάμου τους. Αυτό προς το παρόν φαίνεται ότι είναι αρκετό για τους ιθύνοντες του καθεστώτος, οι οποίοι θα αποφασίσουν και πότε θα ανακοινώσουν περισσότερα.

Μόνος στη Ρώμη

Ενα 11χρονο αγόρι κατάφερε να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Μάντσεστερ στη Ρώμη, χωρίς διαβατήριο, εισιτήριο ή κάρτα επιβίβασης. Αλλά αν ο παράτολμος μικρός πέτυχε τον στόχο του, το ταξίδι του έβαλε σε μεγάλους μπελάδες τους υπαλλήλους του αεροδρομίου και δη της αεροπορικής εταιρίας με την οποία ταξίδεψε. Πέντε υπάλληλοι της Jet2.com κρατούνται και ανακρίνονται, ενώ εκείνος πήρε το ίδιο αεροπλάνο για να επιστρέψει στο σπίτι του, απ’ όπου ήθελε να φύγει, σύμφωνα με τα όσα είπε στους συνεπιβάτες του, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν ιδιαίτερα φιλικό και ομιλητικό. Ο Λίαμ Κορκοράν πιθανότατα ακολούθησε κάποια άλλη οικογένεια και πέρασε απαρατήρητος ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι έφευγαν για τις διακοπές τους, το απόγευμα της Τρίτης. Μόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης για την Ιταλία έγινε αντιληπτό ότι δεν συνοδευόταν και ενημερώθηκε ο πιλότος.

Για άψογο ήχο

Σε αναζήτηση του καλύτερου ήχου για το κάλεσμα των πιστών σε προσευχή βρίσκονται οι ιθύνοντες στα μουσουλμανικά τεμένη της Ινδονησίας, ενόψει Ραμαζανιού. Το παραδοσιακό κάλεσμα του ιμάμη γίνεται πια από μεγαφώνου και ο ήχος από τα 800.000 τεμένη της χώρας δεν είναι δύσκολο να προκαλέσει μια δυσάρεστη κακοφωνία. Αυτήν ακριβώς αγωνίζονται να αποφύγουν οι ιθύνοντες με τέτοια ζέση μάλιστα, που λέγεται ότι έχει δυσαρεστήσει τους ανώτερους κληρικούς και τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας. Στον «αγώνα» εμπλέκονται βεβαίως και εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών συστημάτων, οι οποίες υπόσχονται άψογο ήχο και αρκετά τεμένη είναι διατεθειμένα να πληρώσουν αδρά, προκειμένου να αποκτήσουν τα κατάλληλα μηχανήματα για την καλύτερη δυνατή απόδοση ήχου.

Ζητούνται ιερείς

Με διαφημιστικές αφίσες επιχειρεί να προσελκύσει ιερείς η ρωμαιοκαθολική επισκοπή της Αυστρίας, προκειμένου να ενισχύσει τις τάξεις της. Αν και το καθολικό εκκλησίασμα παραμένει ισχυρό, εντούτοις οι νέοι που θα ήθελαν να αφιερώσουν τη ζωή τους στην Εκκλησία φαίνεται ότι έχουν περιοριστεί σε βαθμό που δημιουργεί προβλήματα στο απρόσκοπτο έργο της. Αν και σε ποσοστό 64% οι Αυστριακοί δηλώνουν πιστοί καθολικοί, εντούτοις το ενδιαφέρον για την ιεροσύνη έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με τη δεκαετία του 1960.

Μπολιβάρ σε 3D

Ο Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας επιμένει αγωνιστικά και χθες έκανε τα αποκαλυπτήρια ενός νέου τρισδιάστατου πορτρέτου του Σιμόν Μπολιβάρ, ήρωα της ανεξαρτησίας κατά των Ισπανών κατακτητών. Η εικόνα του Μπολιβάρ σε 3D δημιουργήθηκε με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, από επιστήμονες οι οποίοι είχαν εξετάσει τα λείψανά του, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 229 χρόνων από τη γέννηση του «Ελευθερωτή», όπως έμεινε στην Ιστορία. Ο Μπολιβάρ αντιπροσωπεύει τη μάχη που δεν τελειώνει ποτέ, γεννάται καθημερινά μέσα μας, στους ανθρώπους, στα παιδιά, στη μάχη για τη ζωή και την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο Τσάβες, ο οποίος θεωρεί εαυτόν συνεχιστή του οράματός του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή