Αποχρωσεις

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδυματολογική ισότητα

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξανάγραψε τον αυστηρό ενδυματολογικό του κώδικα, αφαιρώντας απλώς οποιαδήποτε μνεία στο φύλο των φοιτητών του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν πλέον οι άνδρες να προσέρχονται ντυμένοι με γυναικεία ενδυμασία και το αντίστροφο. Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, κατά τη διάρκεια εξετάσεων και λοιπών επίσημων εκδηλώσεων, οι φοιτητές θα μπορούν κάλλιστα να εμφανίζονται με φούστα και καλσόν και οι φοιτήτριες με κοστούμι και παπιγιόν, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα αδικίας, που τυχόν ένιωθαν ομοφυλόφιλοι φοιτητές. Η σχετική αλλαγή, άλλωστε, η οποία τίθεται σε εφαρμογή από την επόμενη εβδομάδα, έγινε μετά από αίτημα του φοιτητικού συλλόγου των ομοφυλοφίλων και τρανσέξουαλ του πανεπιστημίου. Στο παρελθόν, ωστόσο, ο ενδυματολογικός κώδικας τηρούνταν αυστηρά και η παράβασή του τιμωρούνταν ακόμη και με αποβολή.

Αναμνηστικά

Οι ανθρακωρύχοι της Χιλής, που έμειναν εγκλωβισμένοι κάτω από τη Γη επί 69 μέρες το 2010, θα κυκλοφορήσουν αναμνηστικά, προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά τους. Οπως δήλωσε ένας από αυτούς στο BBC, τα αναμνηστικά με την επωνυμία «Οι 33 του θαύματος» θα πωλούνται στα αεροδρόμια, έτσι ώστε οι τουρίστες να μπορούν να πάρουν ένα σουβενίρ από τη Χιλή και τη διάσωση. Παράλληλα, τον Νοέμβριο θα αρχίσουν τα γυρίσματα ταινίας με την ιστορία τους και στις 5 Αυγούστου, δεύτερη επέτειο του συμβάντος, πολλοί από τους ανθρακωρύχους θα παραστούν στη θεμελίωση μνημείου στο SanJose Mine προς τιμήν τους. Ο Χιλιανός δισεκατομμυριούχος Λενάρντο Φάρκας δώρισε στον καθένα τους από 10.000 δολάρια. Δεκατέσσερις από αυτούς παίρνουν σύνταξη, αλλά πολλοί άλλοι ισχυρίζονται ότι δύσκολα τα βγάζουν πέρα, άλλοι πάλι υποφέρουν από εφιάλτες και ψυχολογικά προβλήματα, από την περίοδο του εγκλεισμού τους.

Κομψή Μισέλ

Η Μισέλ Ομπάμα εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά με τη στυλιστική επιλογή της, η οποία ωστόσο σχολιάστηκε από τον αμερικανικό Τύπο για το υψηλό κόστος της. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε με δημιουργία από τη νέα συλλογή του Γάλλου σχεδιαστή J. Mendel, ένα ανάλαφρο κοντομάνικο ζακετάκι από λευκή βισκόζη, διακοσμημένη με ασημένιο κέντημα, την οποία είχε συνδυάσει με πλισέ εκρού φούστα. Η Μισέλ έχει δεχθεί κριτική ότι δεν ντύνεται αρκετά καλά όταν επισκέπτεται τη βασίλισσα Ελισάβετ. Οπότε και εκείνη φόρεσε κάτι… πιο βασιλικό για τη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή το βράδυ. Αν και το συγκεκριμένο κομμάτι δεν κυκλοφορεί ακόμη στα καταστήματα, η εταιρεία Monda Operandhi το κοστολόγησε στα 6.800 δολάρια. Ο Λευκός Οίκος, μας πληροφορεί η Washington Post, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ευτυχία αγελάδων

Βρετανοί επιστήμονες ξεκίνησαν μια πρώτη προσπάθεια διερεύνησης του τρόπου με τον οποίο μπορούν οι αγελάδες να γίνουν ευτυχέστερες και κατ’ επέκτασιν παραγωγικότερες. Οι αγελάδες είναι κοινωνικά ζώα και ο τρόπος που επηρεάζει η μία την άλλη μπορεί να είναι το κλειδί για την ευτυχία τους. «Η σημασία της σταθερότητας της ομάδας για τα παραγωγικά ζώα έχει αναγνωριστεί προ πολλού», λέει ο δρ Ντάρεν Κροφτ του Πανεπιστημίου του Εξετερ, σύμφωνα με το Afp. «Ελπίζουμε πως η έρευνά μας θα προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για το πώς οι αγελάδες μπορούν να γίνουν ευτυχέστερες και πιο υγιείς, ώστε να αποφέρουν περισσότερα στους αγρότες. Η διεξαγωγή της έρευνας άρχισε, ενώ οι γαλακτοπαραγωγοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου να εξασφαλίσουν

υψηλότερες τιμές στο γάλα, με το επιχείρημα ότι οι σημερινές τιμές δεν καλύπτουν το κόστος τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή