Αγνωστα ακόμη τα κίνητρα του μακελάρη

Αγνωστα ακόμη τα κίνητρα του μακελάρη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΝΤΕΝΙΑΛ (Κολοράντο). Νέες πληροφορίες για τη ζωή του Τζέιμς Χολμς, του «μακελάρη του Κολοράντο», που σκότωσε δώδεκα άτομα και τραυμάτισε άλλα 58 στις 20 Ιουνίου σε κινηματογράφο του Κολοράντο, έρχονται στη δημοσιότητα. Χθες εμφανίστηκε για δεύτερη φορά ενώπιον του δικαστηρίου, όπου του απαγγέλθηκαν συνολικά κατηγορίες για 24 δολοφονίες εκ προθέσεως και εκ προμελέτης και 116 απόπειρες δολοφονίας, Η διαδικασία δεν μαγνητοσκοπήθηκε ούτε μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα, κατόπιν δικαστικής απαγόρευσης

Ως φαίνεται ο Χολμς αντιμετώπιζε και τη βεβαιότητα της έξωσης από το διαμέρισμά του, το οποίο και παγίδευσε με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Καθώς είχε εγκαταλείψει τις σπουδές του, δεν θα του επέτρεπαν να παραμείνει σε ένα κτίριο που χρησιμοποιείται για αποκλειστική διαμονή των φοιτητών και του προσωπικού του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Αρκετές ημέρες πριν από το φονικό τριγυρνούσε στην Πάρις Στριτ, ένα τετράγωνο από το διαμέρισμά του, και ρωτούσε αν υπήρχε διαμέρισμα προς ενοικίαση. Αυτόπτης μάρτυρας εξιστορεί ότι ο Χολμς τον πλησιάσει και τον ρώτησε αν υπάρχει κενό διαμέρισμα. «Του απάντησα αρνητικά. Τα βλέφαρά του ανοιγόκλειναν διαρκώς, τα μάτια του έπαιζαν. Ηταν παράξενος. Δεν ξέρω αν έπαιρνε ναρκωτικά», λέει. Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το κίνητρο που όπλισε το χέρι του φοιτητή νευροφυσιολογίας. Ακόμα και αν οι αστυνομικοί γνωρίζουν κάτι, το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.

Τέλος, μυστήριο περιβάλλει και το περίφημο τετράδιο που απέστειλε ο Χολμς στην ψυχίατρο του πανεπιστημίου, δρα Λι Φέντον, που τον παρακολουθούσε. Ωστόσο, σύμφωνα με τους συνηγόρους του Χολμς, το δέμα που έστειλε ο Χολμς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη δίκη εξαιτίας του ιατρικού απορρήτου που προστατεύει τη σχέση ιατρού και ασθενούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή