ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΚΟΜΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αγνωστοι νεαροί έβαλαν φωτιά σε άστεγο στην Αγία Πετρούπολη

ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ. Αγνωστοι νεαροί έβαλαν φωτιά σ’ έναν άστεγο από τη Λευκορωσία, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο σε κεντρική πλατεία στην παλιά πόλη της Αγίας Πετρούπολης, με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οπως ανακοίνωσε χθες η τοπική αστυνομία, «ένας άστεγος, 38 ετών, διακομίστηκε στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα στην πλάτη και τα χέρια». Ο άστεγος δήλωσε ότι άγνωστοι νεαροί τού έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Στη Ρωσία υπάρχουν 150.000 έως 350.000 άστεγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αλλά ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός τους στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτερος, και υπολογίζεται σε 1,5 έως 4,2 εκατ. σε συνολικό πληθυσμό περίπου 143 εκατομμυρίων.

«ΚΑΛΟ ΒΗΜΑ», ΤΟΝΙΖΕΙ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Περί της νέας σερβικής κυβέρνησης

ΣΟΦΙΑ. Η Βουλγαρία πιστεύει ότι η συγκρότηση και εκλογή νέας κυβέρνησης στη Σερβία αποτελεί καλό βήμα, τόνισε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών, Βέσελα Τσέρνεβα. Η ίδια τόνισε ότι η Σερβία έδωσε μάχη, με δημοκρατικό τρόπο, κατά τη μεταβατική περίοδο μεταξύ των δύο διαφορετικών κυβερνήσεων και η πολιτική ηγεσία της δεν επέτρεψε την αστάθεια. «Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις απαιτούμενες οικονομικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Προσδοκούμε ότι θα συνεχίσει και θα εμβαθύνει τη διαδικασία προσέγγισης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα επιδείξει υπευθυνότητα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, στον διάλογο με το Κόσοβο», ανέφερε. Για τη Βουλγαρία, η Σερβία είναι μια σημαντική γειτονική χώρα και περιφερειακή σύμμαχος.

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο

ΒΑΡΣΟΒΙΑ. Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, χθες, όταν τρένο προσέκρουσε σε μικρό λεωφορείο, σε αφύλακτη διάβαση, στην κεντρική Πολωνία, στο δεύτερο σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα για φέτος. Το μικρό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν δέκα άτομα, οκτώ γυναίκες και δύο άνδρες, δεν σταμάτησε στη διάβαση, κοντά στην πόλη Λοτζ και η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε το όχημα εκτοξεύτηκε 30 μέτρα μακριά. Η διάβαση είχε STOP αλλά ήταν αφύλακτη και δεν είχε μπάρες. Τα περισσότερα θύματα είναι κάτοικοι της γειτονικής Ουκρανίας, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ταυτότητά τους. Τον Μάρτιο, 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο τρένων, στη νότια Πολωνία.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ 62 ΑΤΟΜΑ

Εισβολή σε μπαρ στην Τζακάρτα

ΤΖΑΚΑΡΤΑ. Η αστυνομία της Ινδονησίας ανακοίνωσε χθες ότι συνέλαβε 62 άτομα, τα περισσότερα ανήλικα, τα οποία εμπλέκονται σε επίθεση εναντίον μπαρ στην Τζακάρτα, επειδή προσέφερε αλκοόλ στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Μια ομάδα 150 νεαρών -ανάμεσά τους και παιδιά 13 ετών, με σπαθιά και ρόπαλα- εισέβαλαν στο μπαρ De Most, αργά το Σάββατο, κι άρχισαν να σπάνε φιάλες με αλκοολούχα ποτά και να καταστρέφουν την επιχείρηση, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Τζακάρτα. Η ομάδα αυτοαποκαλείται Συμβούλιο Υπερασπιστών του Προφήτη και όπως φέρεται να δήλωσε ο 33χρονος αρχηγός της, σε ηλεκτρονική σελίδα, «συνηθίζουν να εισβάλλουν σε αμαρτωλά μέρη κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού», ώστε να προστατέψουν όσους αμαρτάνουν καταναλώνοντας αλκοόλ.

ΕΚΡΗΞΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕVRΟRΟΜΑ

Εχασε τη ζωή του Βούλγαρος Ρομά

ΣΟΦΙΑ. Εχασε τελικώς τη ζωή του ο 59χρονος Βούλγαρος Ρομά, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά, όταν δέμα με εκρηκτικά εξερράγη έξω από γραφείο του κόμματος των Ρομά, τον περασμένο Ιούνιο. Ο άνδρας είχε τραυματιστεί όταν πήγε να σηκώσει το παγιδευμένο δέμα έξω από τα γραφεία του κόμματος Evroroma, στην πόλη Σαντάνσκι στην κεντρική Βουλγαρία. Για την επίθεση είχαν τότε συλληφθεί τέσσερις ύποπτοι οι οποίοι εξακολουθούν να κρατούνται. Παρότι το δέμα με τα εκρηκτικά είχε τοποθετηθεί μπροστά στα γραφεία ενός από τα γνωστότερα κόμματα της Βουλγαρίας, ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ τόνισε ότι δεν υπήρχαν πολιτικά κίνητρα για την επίθεση. Η μειονότητα των Ρομά στη Βουλγαρία αριθμεί 700.000-800.000 κατοίκους, που ισοδυναμούν με 10% του πληθυσμού. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνεργοι, ενώ πολλοί είναι αναλφάβητοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή