Νεκροί 32 επιβάτες από πυρκαγιά σε τρένο

Νεκροί 32 επιβάτες από πυρκαγιά σε τρένο

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Τριάντα δύο άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο την ώρα που ταξίδευαν από το Νέο Δελχί προς τη νότια Ινδία, αφού ξέσπασε πυρκαγιά στο τρένο που τους μετέφερε. Αλλοι 26 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας νοσηλεύονται, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ οι Αρχές δίνουν μάχη για να αναγνωρίσουν τους νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους κοιμόνταν την ώρα του ατυχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας -πιθανόν εξαιτίας βραχυκυκλώματος- όταν το τρένο βρισκόταν κοντά στην πόλη Νελόρε του κρατιδίου Αντρα Πραντές. «Τριάντα δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα βαγόνια», δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχουν 26 τραυματίες. Ενα από τα βαγόνια καταστράφηκε ολοσχερώς, λίγα λεπτά μετά το ξέσπασμα της φωτιάς. Οι τυχεροί επιζώντες πρόλαβαν να μεταφερθούν εγκαίρως προς τη μόνη ελεύθερη έξοδο της αμαξοστοιχίας όταν το τρένο σταμάτησε. «Η φωτιά κατάπιε την πόρτα του βαγονιού κι έτσι ο κόσμος έτρεξε προς την άλλη άκρη για να βρει έξοδο»… «Ξυπνήσαμε ξαφνικά όταν το τρένο σταμάτησε», περιέγραψε ένας από τους επιζώντες. «Τότε προσέξαμε ότι υπάρχει φωτιά. Πολλοί επιβάτες δεν είχαν ακόμη ξυπνήσει». Ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί, καθώς έως αργά χθες υπήρχαν εννέα αγνοούμενοι. Η Ινδία έχει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, με τουλάχιστον 10.000 αμαξοστοιχίες να κινούνται σε γραμμές τουλάχιστον 64.000 χιλιομέτρων. Περίπου 20 εκατομμύρια άτομα ταξιδεύουν με τρένο κάθε μέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή