Χάος προκάλεσε το μπλακ άουτ στη βόρεια Ινδία

Χάος προκάλεσε το μπλακ άουτ στη βόρεια Ινδία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Σαν τα κεριά έλιωσαν από την ασφυκτική θερινή ζέστη 370 εκατομμύρια Ινδοί εξαιτίας του χθεσινού ολικού μπλακ άουτ του βόρειου δικτύου ηλεκτροδότησης της χώρας. Πολύωρες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο Νέο Δελχί και σε επτά ακόμα κρατίδια της βόρειας Ινδίας, ανάμεσα στα οποία το Ουτάρ Πραντές, το Κασμίρ, το Ρατζαστάν και το Πουντζάμπ από τις δυόμισι τα ξημερώματα της Δευτέρας. Εως χθες το απόγευμα δεν είχε αποκατασταθεί παντού η ηλεκτροδότηση.

Παραμένουν άγνωστα τα αίτια του μεγαλύτερου μπλακ άουτ της τελευταίας δεκαετίας στη χώρα. Ο υπουργός Ενέργειας, Σουσιλκουμάρ Σίντε, ανακοίνωσε ότι ήδη συστήθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι οφείλεται, αν και σύμφωνα με αξιωματούχους ευθύνεται η υπερβολική ζήτηση εξαιτίας της ζέστης, που πολλαπλασίασε τη ζήτηση για ρεύμα. Για τους αναλυτές το μπλακ άουτ είναι ενδεικτικό της έλλειψης υποδομών σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας.

Εκατοντάδες τρένα «κοκάλωσαν» στο σημείο όπου βρίσκονταν ενώ νοσοκομεία και αεροδρόμια αναγκάστηκαν να θέσουν σε λειτουργία τις γεννήτριες που διαθέτουν για τέτοιες περιπτώσεις.

Χαοτική κατάσταση επικράτησε στο Νέο Δελχί, με τους κατοίκους να ξυπνούν από την εφιαλτική ζέστη και να αντικρίζουν μια πόλη βουτηγμένη στο σκοτάδι. Χιλιάδες οι επιβάτες του μετρό που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους συρμούς λόγω της διακοπής ρεύματος, ενώ στην πόλη επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω της μη λειτουργίας των φαναριών στους δρόμους. Πολλά καταστήματα και μικροεπιχειρήσεις κατέβασαν τα ρολά μην μπορώντας να κάνουν τίποτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν λειτούργησαν ούτε οι αντλίες νερού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή