Συνελήφθη η πρώην του Ο. Πέιτζ

Συνελήφθη η πρώην του Ο. Πέιτζ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΚΑΓΟ. Στη σύλληψη της πρώην ερωμένης του δράστη του μακελειού στον ναό των Σιχ στο Οουκ Κρικ του Ουισκόνσιν προχώρησε χθες η αστυνομία, για παράνομη οπλοκατοχή.

Σε σύντομη ανακοίνωσή της, η αστυνομία του Μιλγουόκι ανακοίνωσε τη σύλληψη της Μίστι Κουκ για παράνομη οπλοκατοχή, καθώς έχει αποφυλακισθεί με αναστολή.

Παρότι η ανακοίνωση δεν ανέφερε ότι η Κουκ ήταν ερωμένη του Ουέιντ Πέιτζ, πολλά αμερικανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν το στοιχείο αυτό της προσωπικής της ζωής.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για το νεοναζιστικό παρελθόν του Πέιτζ. Ο πρώην στρατιώτης, που έπεσε από τα πυρά των αστυνομικών αφού σκότωσε έξι ανθρώπους, χαρακτήριζε τον εαυτό του μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης, ενώ μεταξύ Μαρτίου 2010 και Ιουνίου 2012, ο Πέιτζ είχε δημοσιεύσει 250 μηνύματα σε ιστοσελίδα του κινήματος των σκίνχεντ, με ακραίο ρατσιστικό περιεχόμενο, καλώντας μάλιστα όποιον νέο διάβαζε τις γραμμές αυτές να ενταχθεί στο κίνημα.

Ο Πέιτζ, που είχε ξυρίσει το κεφάλι του και είχε διακοσμήσει το σώμα του με πολλά ρατσιστικά και ναζιστικά τατουάζ, είχε λάβει πειθαρχικό απολυτήριο από τον αμερικανικό στρατό για μέθη σε ώρα υπηρεσίας και αδικαιολόγητη απουσία.

Αφότου εγκατέλειψε τις ένοπλες δυνάμεις, ο Πέιτζ δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των ακροδεξιών μουσικών συγκροτημάτων, παίζοντας με τους «Σαφές Μίσος» και «Τέλος στην Απάθεια!»

Συγγενείς και φίλοι των έξι νεκρών στον ναό των Σιχ πραγματοποίησαν τη νύχτα της Τρίτης εκδήλωση μνήμης, μνημονεύοντας τα θύματα ως ειρηνικούς ανθρώπους, αφοσιωμένους στις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 65χρονος επίτροπος του ναού των Σιχ, Σατουάν Σινγκ Καλέκα, άρπαξε μικρό μαχαίρι του βουτύρου τη στιγμή της επίθεσης και προσπάθησε με αυτό να αφοπλίσει τον Πέιτζ, για να δεχθεί τα πυρά του δράστη και να υποκύψει στα τραύματά του.

Τα παραδοσιακά τουρμπάνια και οι μακριές γενειάδες των Σιχ κάνουν πολλούς να τους συγχέουν με μουσουλμάνους ή Αραβες, για να γίνουν πολλές φορές στόχος αντι-ισλαμικών επιθέσεων μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή