Το άγχος αλλάζει τις προτιμήσεις

Το άγχος αλλάζει τις προτιμήσεις

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οταν οι άνδρες είναι αγχωμένοι, θεωρούν πιο ελκυστικές τις χοντρές γυναίκες. Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες οι οποίοι βρίσκονται υπό πίεση έχουν την τάση να προτιμούν πιο ευτραφείς γυναίκες και ότι το στρες μπορεί να ενεργεί κατά τρόπον που να μεταβάλλει την κρίση τους για μία δυνάμει σύντροφο.

Η σχετική εργασία ομάδας ερευνητών από το Λονδίνο και το Νιούκαστλ είναι ελεύθερα προσβάσιμη στην επιθεώρηση Plos One. «Λέγονται πολλά για τις προτιμήσεις μας, αναλόγως με τον BMI (δείκτης μάζας σώματος) μας, αλλά ενδεχομένως δεν είναι αλήθεια», όπως είπε ο δρ Μάρτιν Τόβι από το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ στο ΒΒC.

Ο δρ Τόβι και ο συνάδελφός του, δρ Βίρεν Σουάμι, είχαν ερευνήσει και στο παρελθόν ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να αλλάξουν τις προτιμήσεις μας όσον αφορά στον BMI, όπως η δημοσίευση μιας εργασίας τους στη βρετανική επιθεώρηση Journal of Psychology για τις συνέπειες της πείνας και την επιρροή των Μέσων.

Αλλά μέσα από αυτή τη νέα έρευνα επιδίωκαν να διερευνήσουν αν γνωστές διαπολιτισμικές διαφορές όσον αφορά σε συγκεκριμένο σωματικό βάρος που συνδέονται με το στρες υφίστανται και σε βραχυπρόθεσμες στρεσογόνες συνθήκες. Για τον σκοπό αυτό υπέβαλαν ομάδα ανδρών σε στρεσογόνο κατάσταση και συνέκριναν τις προτιμήσεις τους με ομάδα άλλων, μη αγχωμένων ανδρών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η αλλαγή των «περιβαλλοντικών συνθηκών» άλλαξε και την προτίμησή τους προς πιο ευτραφείς γυναίκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή