Σε εγχείρηση μπαϊπάς υπεβλήθη ο Νιλ Αρμστρονγκ

Σε εγχείρηση μπαϊπάς υπεβλήθη ο Νιλ Αρμστρονγκ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη, ο Νιλ Αρμστρονγκ υποβλήθηκε την Τετάρτη σε επέμβαση τετραπλού μπαϊπάς, λίγες μόλις ημέρες μετά τα 82α γενέθλιά του την περασμένη Κυριακή.

Ο Νιλ Αρμστρονγκ υπήρξε επικεφαλής της αποστολής «Απόλλων 11», που προσεληνώθηκε στις 20 Ιουλίου του 1969. Το ιστορικό βήμα του Αρμστρονγκ πάνω στην επιφάνεια του φυσικού μας δορυφόρου συνοδεύθηκε από τα λόγια του «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα». Ο πρώτος σεληνιακός του περίπατος, παρέα με τον συνάδελφό του Εντουιν Μπαζ Ολντριν, διήρκεσε τρεις ώρες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιο νοσοκομείο έγινε η εγχείρηση μπαϊπάς ούτε πού θα παραμείνει ο Αρμστρονγκ κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας Διαστήματος Κρις Μπόλντεν σχολίασε την είδηση στη σελίδα της NASA στο Facebook: «Το πνεύμα του πρωτοπόρου που τον διαπνέει θα του φανεί χρήσιμο αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Θα παραμείνει στη σκέψη μας και στις προσευχές μας». Επίσης, ο Ολντριν με σχόλιό του στο Twitter εύχεται τα βέλτιστα στον παλαιό φίλο και συνάδελφο. «Εχουμε δώσει ραντεβού να παραστούμε μαζί στον εορτασμό για την πεντηκοστή επέτειο της αποστολής «Απόλλων 11» το 2019», καταλήγει ο Ολντριν.

Ο Αρμστρονγκ, «ένας πραγματικός Αμερικανός ήρωας» σύμφωνα με τον επικεφαλής της NASA, μετά την ολοκλήρωση των αποστολών κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τον Σεπτέμβριο του 2011 κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου για το μέλλον της ΝΑSΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή