Αποχρωσεις

3' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρέωση της χρήσης σχολικής καντίνας

Μέχρι και τρία ευρώ σκέφτονται οι ισπανικές αρχές να χρεώνουν τους μαθητές που χρησιμοποιούν τις σχολικές καντίνες για να φάνε το φαγητό που φέρνουν από το σπίτι τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι Αρχές σε πολλές ισπανικές επαρχίες εξετάζουν σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκειμένου να ενισχύσουν τα πενιχρά έσοδά τους. Η βορειοανατολική επαρχία της Καταλωνίας το έκανε ήδη και ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει μέχρι και τρία ευρώ όσα παιδιά τρώνε το σπιτικό φαγητό τους στη σχολική καντίνα, και η επαρχία της Βαλένθια σχεδιάζει κάτι ανάλογο. Με έναν στους τέσσερις Ισπανούς να μην έχει δουλειά, πολλές οικογένειες έχουν αρχίσει να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το σπιτικό φαγητό, αντί να το αγοράζουν από την καντίνα. Επιπλέον, οι 17 ισπανικές επαρχίες, υπό τον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος για την παιδεία και την υγεία, ευθύνονται για τα δύο τρίτα του συνολικού ισπανικού χρέους.

Αλμπουμ Εσκομπάρ

Τα παιδιά στο Μεντελίν της Κολομβίας δεν μαζεύουν αυτοκόλλητα με αγαπημένους ποδοσφαιριστές, υπερήρωες ή κόμικς και ποπ σταρ, αλλά με τον Πάμπλο Εσκομπάρ, το πάλαι ποτέ μεγάλο αφεντικό των ναρκωτικών. Τα κολλούν στο ειδικό άλμπουμ, το οποίο αφηγείται τη ζωή του, και όσοι το γεμίσουν, θα κερδίσουν ένα mp3, μία μπάλα του μπάσκετ κι ένα ρολόι. Οι Αρχές του Μεντελίν προβληματίζονται εάν πρέπει να απαγορεύσουν τα αυτοκόλλητα ή όχι, δεδομένου ότι ο Εσκομπάρ ήταν μέχρι τον θάνατό του, το 1993, ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους της Κολομβίας κι ένας από τους πιο καταζητούμενους εγκληματίες στον κόσμο. Στη δεκαετία του ’80 είχε μετατρέψει το Μεντελίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σε συνώνυμο της τρομοκρατίας των ναρκωτικών και ήταν ο πιο καταζητούμενος άνθρωπος στον κόσμο.

Τον πήρε ο ύπνος

Νορβηγός τουρίστας αποκοιμήθηκε στον ιμάντα των αποσκευών του αεροδρομίου Φιουμιτσίνο στη Ρώμη. Ο 36χρονος άνδρας έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο της Ιταλίας, στο τέλος του περασμένου μήνα, με μία τσάντα κι ένα κουτάκι μπίρας στο χέρι. Ηταν έτοιμος να κάνει «τσεκ ιν» για την πατρίδα του, αλλά δεν βρήκε κανέναν στο γκισέ της εταιρείας του κι έγειρε δίπλα στην τσάντα του, με αποτέλεσμα να τον πάρει ο ύπνος. Οταν ο ιμάντας άρχισε να κινείται, ο κοιμισμένος τουρίστας δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και επί 15 λεπτά «ταξίδευε», έως ότου έγινε αντιληπτός από τους υπαλλήλους που χειρίζονται τις οθόνες ασφαλείας του αεροδρομίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία δυσκολεύτηκε να τον ξυπνήσει, καθώς ο τουρίστας συνέχισε να κοιμάται του καλού καιρού. Πριν προχωρήσουν στην απαραίτητη διερεύνηση του συμβάντος, οι αστυνομικοί έκριναν σκόπιμο να μεταφέρουν τον Νορβηγό στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία του, καθώς είχε μείνει επί ώρα εκτεθειμένος στις ακτίνες Χ.

Ασφάλιση τσάντας

Γαλλική τράπεζα θεωρεί ότι ξέρει αυτό που θέλουν οι γυναίκες: την ασφάλεια της τσάντας τους και μία ανοιχτή γραμμή για την καταγγελία ενδεχόμενης κλοπής της. Η τράπεζα Societe Generale κυκλοφόρησε μία κάρτα, με την ονομασία Pour Elle, σε ροζ και χρυσό χρώμα, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών προσφορών της, και υπόσχεται να «απλοποιήσει» τη ζωή των γυναικών με την ασφαλιστική κάλυψη της τσάντας τους έως και 200 ευρώ. Η κάρτα, όπως διαβεβαιώνει εκπρόσωπος της τράπεζας, βρήκε μεγάλη απήχηση, αν και δεν κάνει διάκριση φύλου, αφού ακόμη και άνδρες δεν διστάζουν να την αποκτήσουν. Μπορεί το ποσοστό τους να είναι μικρό σε σχέση με τις γυναίκες, μόλις το 5%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλοι. Εκτός και αν τους αποτρέψουν τα… γυναικεία χρώματά της, αλλά κι αυτό είναι κάτι που εύκολα διορθώνεται.

Σόου με μπικίνι

Τι άλλο θα κάνουν πια για να εξασφαλίσουν εισιτήρια! Βιετναμέζικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους πρόσφερε στους επιβάτες της χορευτικό θέαμα από νεαρές καλλονές με κόκκινα μπικίνι. Αλλά, ενώ τα κορίτσια γοήτευσαν τους άρρενες επιβάτες, οι οποίοι λέγεται ότι δεν σταματούσαν να τις επευφημούν και να τις φωτογραφίζουν, η αρμόδια υπηρεσία έκρινε ότι η εταιρεία Vietjet Air υπερέβη τα εσκαμμένα και επέβαλε πρόστιμο 960 δολαρίων, για το τρίλεπτο σόου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή