Γνωστοί Γερμανοί «ανακρίνουν» τη Μέρκελ

Γνωστοί Γερμανοί «ανακρίνουν» τη Μέρκελ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τον άνθρωπο «Αγκελα Μέρκελ» προσπαθεί να σκιαγραφήσει το περιοδικό της γερμανικής εφημερίδας S­ddeutschen Zeitung, που ζήτησε από 37 γνωστούς Γερμανούς να θέσουν προσωπικές ερωτήσεις στην καγκελάριο.

Μεταξύ άλλων, τη Μέρκελ ανέκριναν ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας, Φίλιπ Λαμ, η ηθοποιός Ιρις Μπέρμπεν, ο πρώην τενίστας Μπόρις Μπέκερ και η διασημότερη Γερμανίδα φεμινίστρια, η Αλις Σβάρτσερ.

«Τι είναι αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε λόγω του θώκου σας;», τη ρώτησε ο ποδοσφαιριστής Φίλιπ Λαμ, κι εκείνη απάντησε: «Να πηγαίνω απαρατήρητη για ψώνια». Η σοβαρότερη παιδική της αμαρτία ήταν όταν σκαρφάλωσε σε μια κουφάλα δέντρου φορώντας μια καινούργια φόρμα γυμναστικής, που είχε σταλεί με πακέτο από τη δυτική Γερμανία. Ερωτηθείσα για τις αθλητικές της φιλοδοξίες σε νεαρή ηλικία, η Μέρκελ απάντησε: «Ημουν τόσο εμφανώς ανεπίδεκτη μαθήσεως, ώστε δεν με θεωρούσαν κατάλληλη για οποιαδήποτε μορφή αθλήματος».

Ο ηθοποιός Κρίστοφ Μαρία Χερμπστ ήθελε να μάθει πώς καταφέρνει να αντιμετωπίζει το άγχος της η καγκελάριος: «Πεζοπορία, μαγείρεμα, γέλιο», ήταν η απόκρισή της. Η ταινία την οποία έχει δει τις περισσότερες φορές είναι το «Πέρα από την Αφρική». Ο άνθρωπος που θα ήθελε να καλέσει σε δείπνο είναι ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Βιθέντε ντελ Μπόσκε. Θα ήθελε να ξυπνήσει αύριο το πρωί και να βρίσκεται στο σπίτι της στο Ούκερμαρκ, στη βορειοανατολική Γερμανία. Αυτό που την τρομάζει είναι να βρίσκεται εκτεθειμένη, χωρίς προστασία, σε ένα αιφνιδιαστικό μπουρίνι. Και η μυρωδιά της παιδικής της ηλικίας: «Πεύκα, στάχυα και το φθινόπωρο πατάτες στον ατμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή