ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αmazon

Περισσότερα e-book και στη Βρετανία

Το γεγονός ότι η ηλεκτρονική ανάγνωση κερδίζει ολοένα μεγαλύτερο έδαφος έρχεται να πιστοποιήσει πρόσφατη ανακοίνωση της Amazon, σύμφωνα με την οποία η Βρετανία έγινε η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ στην οποία το online κατάστημά της πουλά περισσότερα e-book απ’ ό,τι συμβατικά βιβλία. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, για κάθε 100 τυπωμένα βιβλία, το κατάστημα πουλά πλέον 114 τίτλους σε ψηφιακή μορφή για τις συσκευές Kindle. Γεγονός που οφείλεται στο ότι, όσοι Βρετανοί απέκτησαν μία συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης από την Amazon, έχουν κατά μέσο όρο τετραπλασιάσει τις αγορές βιβλίων. Το εντυπωσιακό είναι ότι, ενώ στην Αμερική χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια μετά το λανσάρισμα του πρώτου Kindle για να ξεπεράσουν τα ψηφιακά βιβλία σε πωλήσεις τους τυπωμένους τίτλους, στην Αγγλία αυτό συνέβη μέσα σε μόλις μία διετία.

Νοσοκομείο Alfred I. duΡont

Εξωσκελετός για ατροφικούς μυς ανηλίκων

Λέγεται Wilmington Robotic Exoskeleton (WREX) και είναι ένα από τα πρώτα ιατρικά βοηθήματα στον κόσμο για παιδιά με αναπηρία, το οποίο πλέον παράγεται μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Ο εξωσκελετός WREX έχει σχεδιαστεί για να βοηθά ανήλικους με ατροφικούς μυς, λόγω κάποιας πάθησης, να κινούν τα άνω άκρα τους γι’ αυτό τον σκοπό, το βοήθημα δένεται στο σώμα του ασθενή και, χάρις σε μία σειρά από λάμες και ταινίες, υποκαθιστά τη δραστηριότητα των μυών που δεν λειτουργούν φυσιολογικά.

Μέχρι πρόσφατα κατασκευαζόταν από μέταλλο, με συνέπεια να είναι βαρύ και αρκετά ακριβό. Τώρα όμως, ειδικοί από το παιδιατρικό νοσοκομείο Alfred I. duPont στο Delaware κατάφεραν να σχεδιάσουν μία εκδοχή του WREX με πρώτη ύλη το πλαστικό, η οποία παράλληλα κατασκευάζεται σε έναν 3D εκτυπωτή. Ετσι, έχει πολύ μικρότερο κόστος, για να είναι εύκολο, καθώς το παιδί αναπτύσσεται, να προμηθεύεται εξωσκελετούς με ολοένα μεγαλύτερη μεγέθη. Η συσκευή δοκιμάζεται ήδη σε ασθενείς.

Ιntel

Τέταρτη γενιά επεξεργαστών για υπερφορητoύς υπολογιστές

Αν και μόλις έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα ultrabook με επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel, χάρις στους οποίους οι υπολογιστές πετυχαίνουν αυξημένες επιδόσεις με μικρή κατανάλωση ρεύματος, η Intel έχει στα σκαριά την επόμενη, τέταρτη γενιά επεξεργαστών για «υπερφορητούς» υπολογιστές. Με όνομα Haswell, οι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται όπως και οι Ivy Bridge, όμως θα είναι οι πρώτες CPU που θα σχεδιαστούν εξαρχής για ultrabook μοντέλα. Ετσι, αναμένεται να έχουν μικρότερες απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια και να παράγουν λιγότερη θερμότητα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα κατασκευής ακόμη πιο λεπτών «υπερφορητών» υπολογιστών, οι οποίοι θα έχουν επίσης μεγαλύτερη αυτονομία. Οι πρώτοι Haswell αναμένονται τον Μάρτιο του 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή