Οικονομική και ποιοτική λύση από την LG

Οικονομική και ποιοτική λύση από την LG

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα οικονομικά προσιτό τηλέφωνο που προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία χρήσης και έρχεται με προεγκατεστημένη την πρόσφατη έκδοση Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) του λειτουργικού της Google, τη στιγμή που ακόμη και ακριβότερα μοντέλα συνεχίζουν να λανσάρονται με την παλιότερη έκδοση Android 2.3 (Gingerbread), χωρίς να είναι ξεκάθαρο αν και πότε θα αναβαθμιστούν.

Αυτή είναι η πρόταση της LG με το Optimus L5, το 4 ιντσών μοντέλο που με κριτήριο τις προδιαγραφές και το μέγεθός του τοποθετείται μεταξύ των Optimus L3 και Optimus L7 της ίδιας σειράς. Οπως και με κριτήριο την τιμή του, καθώς το L5 πωλείται από τη Vodafone 199 ευρώ ενώ, σε συνδυασμό με κάποιο συμβόλαιο, κοστίζει ακόμη λιγότερο.

Εκτός από τις επιπλέον δυνατότητες, η ύπαρξη του Ice Cream Sandwich σημαίνει πως το κινητό αξιοποιεί καλύτερα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Θεωρητικά, εξάλλου, ο επεξεργαστής των 800 MHz και η μνήμη RAM 512 MB που έχει το L5 μοιάζουν μάλλον «αναιμικά», συγκριτικά με αυτά που ενσωματώνουν άλλα μοντέλα. Εχοντας ωστόσο στα χέρια μας το νέο Optimus για μερικές ημέρες, διαπιστώσαμε πως εξασφαλίζουν επιδόσεις οι οποίες, αν και βέβαια δεν είναι οι κορυφαίες στην κατηγορία, ανταποκρίνονται και με το παραπάνω στις καθημερινές λειτουργίες που θέλει κανείς από ένα smartphone. Το L5, πάντως, δείχνει προσεγμένο και από άλλες απόψεις, με πρώτο και καλύτερο το όμορφο ντιζάιν, με το πάχος του smartphone να μην ξεπερνά τα 9,7 χιλιοστά, και την καλή ποιότητα κατασκευής του, η οποία κάνει τη συσκευή αρκετά ανθεκτική στη χρήση.

Η LG φρόντισε επίσης να προσθέσει ιδιαίτερες «πινελιές» και στο λογισμικό, ενσωματώνοντας για παράδειγμα τη λειτουργία Quick Memo, που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να «φωτογραφίζει» ανά πάσα στιγμή ό, τι προβάλλεται στην οθόνη και, αφού προσθέσει κάποιο σχήμα ή σημείωση, να στείλει το στιγμιότυπο μέσω email ή sms.

Οσον αφορά το υπόλοιπο hard ware που ενσωματώνει το L5, άξια μνείας είναι η μπαταρία του, που έχει αυτονομία άνω του μετρίου, και η ικανοποιητική σε δυνατότητες κάμερά του – η οποία, ωστόσο, βιντεοσκοπεί σε ανάλυση VGA. Αναμφισβήτητα, όμως, αυτό που ξεχωρίζει είναι o δέκτης NFC, ένα αξεσουάρ που συνήθως υπάρχει σε ακριβότερα μοντέλα και μεταξύ άλλων επιτρέπει στον χρήστη να προγραμματίζει «έξυπνες ετικέτες» (NFC tag) και να αποθηκεύει σε αυτές ένα σετ ρυθμίσεων, οι οποίες θα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν η συσκευή πλησιάσει την «ετικέτα». Μάλιστα, μαζί με το Optimus η LG δίνει και ένα NFC tag.

Βέβαια, η χαμηλή τιμή του L5 μεταφράζεται και σε κάποιες αναγκαίες παραχωρήσεις, όπως ότι δεν διαθέτει μπροστινή κάμερα για βιντεοκλήσεις. Το πιο βασικό του μειονέκτημα ωστόσο είναι η χαμηλή ανάλυση της οθόνης του, η οποία είναι 32000D7 480 pixel.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή