Πολ Ράιαν, η επιλογή Ρόμνεϊ για τη θέση αντιπροέδρου

Πολ Ράιαν, η επιλογή Ρόμνεϊ για τη θέση αντιπροέδρου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Πολ Ράιαν, βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, από την πολιτεία του Ουϊσκόνσκιν ήθελαν όλες οι πληροφορίες ως υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το αξίωμα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Νοεμβρίου. Ο Μιτ Ρόμνεϊ, υποψήφιος πρόεδρος, επρόκειτο να ανακοινώσει και επισήμως την επιλογή του χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σκάφος του πολεμικού ναυτικού στο Νόρφορκ, θέτοντας οριστικό τέλος στην διάρκειας τεσσάρων μηνών αναζήτηση υποψηφίου αντιπροέδρου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η επιλογή του Πολ Ράιαν, «είναι θαρραλέα» και προσδίδει «μια πιο νεανική εικόνα» στον χώρο των Ρεπουμπλικανών.

Ο Πολ Ράιαν, είναι μόλις 42 ετών και θεωρείται από τους ανατέλλοντες αστέρες των Ρεπουμπλικανών, εκλεκτός του κινήματος «Tea Party» και ταυτόχρονα «κόκκινο πανί» για τους Δημοκρατικούς. Μέλος του Κογκρέσου από το 1999, διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου και με την ιδιότητα αυτή πρότεινε σκληρές περικοπές στα προγράμματα υγείας για τους ηλικιωμένους και τους οικονομικά αδύναμους. Μάλιστα, πολλοί υποστηρίζουν ότι η επιλογή του Ρόμνεϊ υποδεικνύει ότι είναι έτοιμος να ανοίξει διάλογο με τους Δημοκρατικούς για τις κρατικές δαπάνες.

Ο Ράιαν υπήρξε κεντρικός πυλώνας της επικράτησης των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο το 2010 και έπεισε το κόμμα του να υιοθετήσει «έναν Οδικό Χάρτη προς το Αμερικανικό Μέλλον». Ταυτόχρονα κατάφερε να προωθήσει τον εαυτό του ως «νέα δύναμη» στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ πραγματοποιεί περιοδεία διάρκειας τεσσάρων ημερών στις πολιτείες της Βιρτζίνιας, Βόρειας Καρολίνας, και Φλόριντα προτού καταλήξει στο Οχάιο ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με μικρή διαφορά του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή