Αποχρωσεις

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εισιτήριο τη μίνι φούστα

Οι μίνι φούστες εξασφαλίζουν στα κορίτσια μισό εισιτήριο εισόδου σε θεματικό πάρκο της νότιας Κίνας. Κάποιοι κατηγορούν τους ιθύνοντες του πάρκου για σεξισμό και καταδικάζουν τη συγκεκριμένη πολιτική· εκείνοι πάλι διατείνονται ότι το κάνουν για το καλό της τοπικής υφαντουργίας; Οπως έγραψε η Daily Star, το Lemandi Park στη νότια Κίνα προσφέρει μισό εισιτήριο στις γυναίκες με μίνι φούστα. Στην είσοδο του πάρκου, υπάλληλοι με μεζούρες μετρούν το μήκος της φούστας των γυναικών και όποια ξεπερνά τα 38 εκατοστά κι, επιπλέον, αυτή που τη φοράει είναι πάνω από 18 ετών, μπαίνει στο πάρκο με το μισό εισιτήριο. Οι ιθύνοντες του πάρκου αποποιούνται τις κατηγορίες, ότι στην πραγματικότητα προσφέρουν δωρεάν θέαμα σε όσους άνδρες παρακολουθούν τις κινήσεις των κοριτσιών στο πάρκο και ισχυρίζονται πως το έκαναν για να ενισχύσουν την τοπική υφαντουργία, καθώς έξω από το πάρκο υπάρχουν πάγκοι όπου πωλούνται κοντές φούστες.

Καγκουρό φυγάδες

Τρεις φυγάδες καγκουρό από ζωολογικό πάρκο της Φρανκφούρτης έβαλαν σε μπελάδες την τοπική αστυνομία. Τα δύο καγκουρό «συνελήφθησαν» ήδη, αλλά το τρίτο αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανό και μέχρι αργά χθες αγνοούνταν η τύχη του. Μία αλεπού κι ένα αγριογούρουνο συμμετείχαν άθελά τους στην απόδραση, αφού αυτοί άνοιξαν την τρύπα στον τοίχο του κήπου απ’ όπου δραπέτευσαν οι τρεις φίλοι (;), το βράδυ του Σαββάτου. Το ένα, πιο διστακτικό, πιάστηκε σχεδόν αμέσως, το δεύτερο έπεσε στην παγίδα των ειδικών, αλλά το τρίτο κατάφερε να διαφύγει και ν’ απολαύσει για περισσότερο χρόνο την ελευθερία του. Αλλωστε, το δάσος που περιβάλλει τον κήπο τού εξασφαλίζει ό,τι χρειάζεται για την επιβίωσή του. Δεν υπάρχει κίνδυνος, όμως, ούτε για τους κατοίκους της γύρω περιοχής, καθώς, όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του κήπου, ο δραπέτης είναι εξαιρετικά φιλικός.

Αρραβώνες αστέρων

Η ανακοίνωση του αρραβώνα της Τζένιφερ Ανιστον με τον Τζάστιν Θερού φημολογείται ότι δεν θα μπορούσε να γίνει σε πιο κατάλληλη στιγμή. Η 43χρονη ηθοποιός κατάφερε να κλέψει την παράσταση από το ζεύγος «Μπραντζελίνα», αφού όλοι περίμεναν αυτή την εβδομάδα την ανακοίνωση της ημερομηνίας του γάμου τους. Για τους αμύητους, να θυμίσουμε ότι η Ανιστον και ο Μπραντ Πιτ, σύζυγος σήμερα της Αντζελίνα Τζολί, ήταν παντρεμένοι από το 2000 έως το 2005. Αφότου χώρισαν, τα βλέμματα ήταν μονίμως στραμμένα πάνω της, αλλά για το γεγονός ότι βρισκόταν σε διαρκή αναζήτηση ενός καινούργιου έρωτα, που όμως δεν ερχόταν. Εως ότου συνάντησε τον 40χρονο Θερού. H σχέση τους είχε διάρκεια, είναι μαζί ένα χρόνο κι επιπλέον αποφάσισαν να συζήσουν. Γιατί επομένως να μην παντρευτούν κιόλας; Ημερομηνία γάμου, βεβαίως, δεν ανακοινώθηκε, αλλά πιθανότατα θα γίνει κι αυτό συν τω χρόνω, αφού εκείνο που προείχε προς στιγμήν ήταν η επιβεβαίωση ότι το ζευγάρι των ηθοποιών αποφάσισε να δεθεί με τα δεσμά του γάμου. Η Ανιστον για δεύτερη φορά, ο κατά τρία χρόνια νεότερός της Θερού για πρώτη.

Προεδρικά φρούτα

Δεν ξέρουμε πόσο τιμητικό μπορεί να είναι για έναν πρόεδρο όταν δίνεται το όνομά του σ’ ένα… καρπούζι, αλλά αυτό προφανώς ουδόλως απασχολεί τον τιμηθέντα πρόεδρο. Αγρότες του Τουρκμενιστάν βάφτισαν ένα είδος πεπονιού κι ένα είδος καρπουζιού προς τιμήν του προέδρου τους, Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ. Το πεπόνι ονομάστηκε «Αρκαντάγκ», που σημαίνει προστάτης, ανεπίσημος τίτλος του προέδρου της χώρας, και το καρπούζι «πρόεδρος». Η βάφτιση έγινε σε έκθεση αγροτικών προϊόντων, στην πρωτεύουσα της χώρας, Ασκαμπάντ. Το «πεπόνι Αρκαντάγκ» είναι τραγανό, έχει μοναδικό άρωμα και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και στα παράσιτα, ενώ το σχήμα και η γεύση του «καρπουζιού πρόεδρος», που καλλιεργείται από τον ίδιο παραγωγό του πεπονιού, θα αποκαλυφθούν το φθινόπωρο. Σε ανταπόδοση, προφανώς, των «φιλοφρονήσεων», ο πρόεδρος αναφέρθηκε, σε δήλωσή του για την έκθεση, στην επιτυχία των παραγωγών πεπονιών της χώρας,

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή